Гарбузове булочки з штрейзеля в духовці простий рецепт. Відкриємо сезон гарбуза? 😉 Зовсім прості, але не менш прекрасні булочки з досить великою кількістю гарбуза. Моє улюблене тестоведение з нічним бродінням робить їх м’якими і ароматними, а крапелька спецій дає легкий осінній шлейф… Такий теплий і затишний! 👌🤗 Почнемо з пюре гарбуза. Я його роблю заздалегідь, у великих кількостях. Гарбуз запікаю в духовці шматками, потім пюрирую блендером, фасую по пакетах і заморожую. Дуже зручно!
Інгредієнти
Штрейзель.
Додасть родзинку будь булочкам.
1 частина вершкового масла
2 частини цукру і борошна гш зс
Я робила 50 олії і по 100 борошна і цукру. Цієї кількості мені вистачило на пироги, булочки і решту я заморозила. Тобто виходить досить багато)
Отже, самі булочки:
– 380 – 400 рідини (це суміш гарбузового пюре і молока. У мене вийшло приблизно за планом – 200 пюре і 190 молока)
– 5 сухих дріжджів або 15 свіжих
– 580 борошна
– 3 солі
– 80 цукру
– по щіпці кардамону і гвоздики
– приблизно чайна ложка кориці (хоч я і люблю корицю, але тут хотіла саме легкий аромат спецій)
– 70 вершкового масла кімнатної температури
Гарбузове булочки з штрейзеля покроковий рецепт
1. Змішати всі, крім олії. Почати заміс. Коли тісто стане однорідним, ввести масло -Ще трохи замісити тісто Я в цей раз дозволила собі не бути перфекціоністом, і на бродіння тісто переклала зовсім не гладке (дивіться в каруселі)
2. Але я зробила 2 обминки з інтервалом приблизно 1,5 години і перед холодним бродінні тісто було вже чудовим 👍 Коли тісто збільшиться в два рази, ставимо в холод на 10-14 годин. – дістати готове тісто, розділити на частини (у мене вийшло 15) – сформовать – скачати кульки і покласти на расстойку на деко з пергаментом – розстойка близько 1,5-2 часов.
3. Булочки повинні збільшитися в об’ємі. – змастити сумішшю яйця і молока, обсипати штрейзеля – випікати при 180 20-25 минут.
4. Штрейзель відмінно відтіняє ніжний смак булочки, вносить додаткову солодкість і різниця текстур. Не лінуйтеся його зробити) це буквально 3 хвилини)