Як зробити смачні Гарбузові пиріжки з яблуком і корицею рецепт простий в духовці 🎃 Еквадорські фрукти — це добре, але повернемося в реальність😝 На порядку денному сезон «пчхи» і тыквопомешательство. «Пчхи» я вже активно практикую😅, гарбузами скупився, набрав кривих-косих, але симпатичних, тепер вони мирно лежать у вазі і чекають свого зоряного часу. Дивлюся на них, не намилуюся🤩
⠀
Ах так, настав писар, вибачте, локдаун, сиди вдома, бери гроші з тумбочки👿 За відчуттями нічого не змінилося, люди ходять на роботу, вагони метро вранці нагадують щільно набиті банки з роботягами-оселедцями, хаотичними косяками пливуть у напрямку своїх офісів🐠🐟🐡 Будемо подивитися, що буде далі.
⠀
А раз нічого принципово не змінилося, то я продовжую проводити свої маленькі кулінарні експерименти🤓 В цей раз мене зацікавили тыквобулочки з корицею та яблуками, та й давненько я не робив просто випічку. М’які, ароматні, злегка резиновастые, але дуже смачні, до чаю саме те😋
⠀
Ах так, настав писар, вибачте, локдаун, сиди вдома, бери гроші з тумбочки👿 За відчуттями нічого не змінилося, люди ходять на роботу, вагони метро вранці нагадують щільно набиті банки з роботягами-оселедцями, хаотичними косяками пливуть у напрямку своїх офісів🐠🐟🐡 Будемо подивитися, що буде далі.
⠀
А раз нічого принципово не змінилося, то я продовжую проводити свої маленькі кулінарні експерименти🤓 В цей раз мене зацікавили тыквобулочки з корицею та яблуками, та й давненько я не робив просто випічку. М’які, ароматні, злегка резиновастые, але дуже смачні, до чаю саме те😋
Інгредієнти
На 8 булочок
— 450 г борошна
— 150 г молока
— 100 г цукру
— 100 г гарбуза
— 60 г яблук
— 50 г згущеного молока
— 50 г теплого вершкового масла
— 5 г сухих дріжджів
— 5 г солі
— 1 ч. л. кориці
— блендер з насадкою для пюре
— мотузка або кондитерська нитка
— молоко для змащування
— палички кориці для прикраси
Гарбузові пиріжки з яблуком і корицею покроковий рецепт
1. Дрібно наріжте яблука і гарбуз, викладіть в сотейник, влити 50 мл води, додайте ½ цукру і корицю, доведіть до кипіння, накрийте кришкою, знизьте вогонь до мінімуму і потримайте 15-20 хв, після чого подрібніть блендером, дайте охолонути. Змішайте всі інгредієнти, крім олії, в глибокій мисці, накрийте плівкою і залиште на 20 мин.
2. Додайте масло, ще раз перемішайте до однорідності, знову накрийте плівкою і залиште на 1 годину в теплому місці. Дістаньте тісто, розділіть на 8 частин, сформуйте кульки, оберніть кондитерської ниткою, як на видео.
3. Ми зробили стратегічну помилку, взявши злегка волохату мотузочку, що відбилося у вигляді підвищеної волосатості булочок. Накрийте рушником, залиште на 30 хв, змастіть молоком, відправте в розігріту до 180 гр духовку на 30 хв. Дістаньте, накрийте рушником, дайте охолонути 10-15 хв, видаліть нитку, прикрасьте паличками кориці і подавайте на стол.