Давно у мене не було таких загадкових фотографій, захотілося! Чому те саме гарбуз люблю маскувати 😁😂! Як у вас з погодою? У нас осінь повним ходом! Сиро, вітряно і досить прохолодно! Опалення пообіцяли, але не дали, так що духовка не вимикається 😊🤗! Чай відлітає літрами, а до чаю сьогодні дуже смачні гарбузово-арахісові кекси з чізкейком всередині, погляньте на розріз в 🎡 і швидше вмикайте вашу духовку 😄👌
Інгредієнти
(на 8 міні-кексів, розмір формочок 11×6,5×4,5 см, можна спекти один великий кекс цеглинкою):
НАЧИНКА:
200 р вершкового сиру (Violette, Hochland)
1 жовток ІЗ
20 г вершків 33%
35 г цукру + 5 г цукру з нат.ваніллю
15 г кукурудзяного 🌽 крохмалю
80-100 г очищеного арахісу
ТІСТО:
2 яйця З
80 г цукру + 10 г цукру з нат.ваніллю
щіпка солі
60 г м’якого вершкового масла
50 г арахісової пасти
100 г пюре з запеченої гарбуза (хто не знає ще, як його робити, у мене є окремий пост, шукайте тут 👉 #эккэтыква)
70 г сметани 10% (або густого йогурту)
200 р борошна
10 г розпушувача
Гарбузово арахісові кекси з чізкейком всередині покроковий рецепт
1. З’єднати всі інгредієнти для начинки, вимішати суміш лопаткою до однорідності і викласти в кондитерський мішок з круглою насадкою d~10-12 мм. Зважити і подумки розділити на 8. Прибрати в холодильник на час замісу тіста. У мисці з’єднати яйця, цукор і сіль, збити ручним віночком до світлої пенки.
2. Додати масло і арахіс. пасту, збити віночком, потім додати пюре гарбуза і сметану, перемішати до однорідності. Борошно просіяти, додати розпушувач, перемішати. Ввести борошняну суміш в загальну масу в два прийоми, ретельно перемішати. Тісто викласти в кондитерський мішок, зважити і подумки розділити на 16.
3. Формочки вставити в осередку металевої форми або поставити на лист (зверніть увагу, що лист можна ставити тільки формочки, край яких посилений). Розподілити по дну по 1/16 тесту, у середину від краю до краю форм відсадити смужкою по 1/8 начинки, поверх начинки розподілити ще 1/16 теста.
4. Верх трохи розрівняти лопаткою і присипати арахісом. Випікати кекси в заздалегідь розігрітій до 180° духовці ~35-40 хвилин (орієнтуйтеся на свої форми і духовку). Перевірити готовність шпажкой.