Гарбузовий крем суп на вершках з морквою і картоплею простий рецепт.
Інгредієнти
✔Гарбуз 450 г (в сирому і очищеному вигляді).
✔Картопля 2 шт. середнього розміру.
✔Морква 1 шт. середня.
✔Цибуля ріпчаста 1 шт.
✔Часник 2 зубчики
✔Вершки 10% – 200 мл
✔Сіль/перер/мускатний горіх за смаком. У мене крім солі і перцю щіпка мускатного горіха.
Гарбузовий крем суп на вершках з морквою і картоплею покроковий рецепт
1. Цибулю і часник дрібно нарізаємо і обсмажуємо на сковороді пару хвилин. Моркву нарізаємо або натираємо на крупній тертці. Додаємо до цибулі і обсмажуємо ще 3-5 хвилин на невеликому огне.
2. Гарбуз і картоплю ріжемо кубиком, заливаємо 1 л води, накриваємо кришкою і доводимо до кипіння. Варимо до м’якості 15-20 хвилин. Додаємо моркву з цибулею в каструлю до гарбуза і картоплі. Зливаємо бульйон в окремий посуд. Не виливаємо!
3. Блендерим овочі до стану пюре. Додаємо вершки і за бажанням частину бульйону. Консистенцію регулюємо самі, я люблю більш густий суп, тому бульйону наливаю зовсім чуть-чуть.
4. Додаємо сіль і спеції за смаком. Солити можна і в процесі приготування, але я найчастіше солю в кінці, т. к. овочі вбирають багато солі. Подаємо суп з гарбузовим семечками/сухариками.
Відео рецепт 👇