Гарбузовий пиріг тарт

Гарбузовий пиріг, він же Pumpkin pie. Або гарбузовий тарт. Сезон гарбуза! Instagram рясніє гарбузовим пирогами. А ж теж вирішила не залишатися осторонь, тим більше думка про нього сиділа у мене в голові два роки, а руки не доходили. Тільки після того, як в черговий раз в директе запитали: «а є рецепт «трушного» гарбузового пирога?», вирішила, що в цьому році точно пора. Вивчила питання, взяла свій улюблений рецепт тіста, запекла гарбуз, додала ароматних спецій. З першого разу вийшло круто)

Інгредієнти

Для тесту:
— борошно пшеничне — 350 г
— цукор — 50 г
— сіль — 1 щіпка
— вершкове масло — 180 г
— вода холодна — 100 мл

Для начинки:
— гарбузове пюре — 500 г (з гарбуза 700 г, краще брати мускатную/баттернат)
— цукор тростинний — 100 г
— цукор білий — 50 г
— кориця мелена — 1-2 ч. л.
— імбир мелений — 1-2 ч. л.
— мускатний горіх — 1/4 ч. л.
— вершки 33% — 150 мл
— яйця курячі — 3 шт. (2 цілих + 1 жовток)

Гарбузовий пиріг тарт покроковий рецепт

1. Запекти гарбуз. Для цього очистити гарбуз, нарізати, викласти на деко, посипати трохи корицею і запікати в розігрітій до 180С духовці до м’якості (близько 30 хвилин). Потім пробити блендером, можна додати трохи вершків, щоб пробивати було легше. Для тіста об’єднати сухі ингредиенты.

2. Додати вершкове масло і розтерти. Додати воду і швидко замісити тісто, зібрати в кулю, прибрати в холодильник на 30 хв. Форму змастити маслом, розподілити тісто по форме.

3. Приготувати начинку. Цукор об’єднати зі спицями, додати гарбузове пюре і перемішати лопаткою. Додати по одному яйця, збиваючи вінчиком. Додати вершки, перемешать.

4. Далі спробувати на смак, можна додати ще спецій. Вилити начинку у форму з тестом. Випікати при температурі 180С одну годину. Дістати з духовки і дати охолонути не менше 3-х годин. Прикрасити за бажанням збитими вершками і корицей.

Відео рецепт 👇