Гарбузовий пиріг з бананом

Як зробити Гарбузовий пиріг з бананом рецепт простий в духовці. Друзі, представляю вашій увазі другий рецепт нашого Солодкого марафону – чудовий гарбузовий пиріг! Нагадаю, що для участі у розіграші потрібно приготувати десерти марафону, сфотографувати кожен з них і викласти окремим постом у своїй стрічці!

Інгредієнти

80 г кокосового цукру (крім солодощі, дає гарний колір)
100 г урбеча (у мене з смаженого арахісу
1/2 банана або 1 яйце
1 супер стиглий банан
120 г борошна суміші без глютену від гарнець. Універсальної або «Білий хліб)
1 ч. л. соди
200 г сирої гарбуза (натерти на дрібній тертці, подрібнити в блендері з s ножем, можна пюрировать)
1 ч.л. меленої кориці
1/2 ч. л. мускатного горіха
½ ч. л. меленої гвоздики
½ ч. л. імбиру
Цедра 1 апельсина
50 г дрібних заморожених ягід (у мене чорна смородина, це опціонально)

Гарбузовий пиріг з бананом покроковий рецепт

1. Розігріваємо духовку до 180С. Форму змащуємо кокосовим маслом, вистилаємо дно пергаментом. Форма приблизно 18 див. У велику миску висипаємо цукор і додаємо урбеч, якщо він занадто густий – підігрійте до тепленького. Перемішуємо до однорідності. Додаємо натертий гарбуз, цедру апельсина, всі банани (банани виделкою перетворити в пюре!)

2. Перемішуємо. В окрему миску просіваємо борошно разом з корицею, содою, мускатним горіхом і імбиром. Виливаємо вологі інгредієнти в сухі і перемішуємо поки не втрутиться вся мука. Викладаємо тісто у форму, зверху рівномірно розкладаємо ягоди і злегка утапливаем їх всередину, але так, щоб вони продовжували стирчати)) і відправляємо в духовку на 40-45 минут.

3. Перевіряємо готовність зубочисткою, вона повинна вийти сухою. Даємо пирога посидіти в гарячій формі (не духовці!!) 5-10 хвилин, потім акуратно виймаємо його і даємо повністю охолонути. Можна також додати в тісто горіхи, родзинки, кокосову стружку, шоколадні краплі і тд.

Відео рецепт 👇