Сама гарбуз не має яскравого смаку, тому і зефір виходить швидше нейтральним, але зовсім не солодким, з ніжним смаком. Кориця надає пікантності❤️🔥 Як зробити Гарбузовий зефір на агарі в домашніх умовах рецепт простий.
Інгредієнти
У чашу міксера:
Альбумін 9г + вода 45г (або 50 г білка)
Цукрова пудра або цукор – 120г
Яблучне пюре – 50г
Кориця – 0,5-1 чайна ложка (за смаком)
про альбумін швидше читайте у нас в сторіс, поки не пропали
В сироп:
Агар – 9g (у мене агар Альтер)
Вода – 80г
Гарбузове пюре – 100г
Цукор – 170г
Інвертний сироп – 50г (можна замінити цукром такого ж обсягу)
Гарбузовий зефір на агарі в домашніх умовах покроковий рецепт
1. Як приготувати гарбузове пюре: гарбуз почистити від шкірки, видалити серцевину. Порізати на невеликі шматочки , залити водою, поставити варитися. Варити до м’якості, потім злити воду і пробити блендером. Пюре готове. ⠀ Готуємо зефір: альбумін залити водою, перемішати і залишити на 20 хв. У сотейник з товстим дном помістити агар-агар з водою, поставити на повільний вогонь, довести до легкого загустіння. Додати цукор з инвертным сиропом, перемешать.
2. Як тільки розчинився цукор – додати гарбузове пюре. Перемішати. Як тільки закипить – засікти 5 хвилин. Періодично помішувати. Після ~ 2,5 хвилин кипіння (для кожного міксера час різний, залежить від потужності) включаємо міксер. До моменту готовності сиропу, яблучне пюре з білком і цукром повинно взбиться до щільних пиков.
3. Залити сироп тонкою цівкою під взбивающуюся масу. Після заливання сиропу збивати ще 30 секунд. На цьому етапі можна додати барвник, я взяла помаранчевий від ТопДекор. Відсадити зефірки, залишити стабілізуватися 10-20 годин залежно від вологості повітря. Потім з’єднати половинки і обсипати в цукровій пудре.
Відео рецепт 👇