Гаряча Капоната з баклажанів по класична сицилійськи

Як приготувати Гарячу Капонату з баклажанів по-сицилійськи класичний рецепт простий. У голосуванні перемогли баклажани, тому відкриваю марафон овочевих гарнірів прекрасною капонатою. Цей гарнір, який треба спробувати хоча б один раз! Смачно і в гарячому, і в холодному вигляді. Але це ще не все.
Насправді в сучасних італійських ресторанах капонатою називають мало не кожен гарнір з міксу овочів. Але перед вами той самий фантастичний рецепт з Сицилії. ⠀ Якщо у вас не виявилося пасати, то просто додайте трохи більше черрі, а без каперсів взагалі можна обійтися)

Інгредієнти

•600г баклажанів
•1 цибулина
•80мл пасати (протертих томатів)
*можна замінити 1ст л томатної пасти, розчиненої у воді.
•1 стебло селери
•120г помідорів чері
•зелені оливки
•1ч л каперсів
•листочки базиліка
•40г кедрових горіхів
•20г цукру
•40 мл білого винного оцту
•сіль
•оливкова/соняшникову олію

Гаряча Капоната з баклажанів по-сицилійськи класична покроковий рецепт

1. Баклажани нарізати кубиками і посмажити на сковороді з розігрітим маслом. Викласти на паперові рушники, щоб вбралися надлишки масла. Цибулю і селеру нарізати дрібно, помідори черрі – навпіл. Цибулю обсмажити на оливковій масле.

2. Додати пасату і готувати на невеликому вогні близько пару хвилин. Додати селеру, готувати ще 2 хвилини. Додати помідори, оливки і каперси. Готувати ще 5 хвилин на невеликому вогні. Додати баклажани і листочки базилика.

3. Добре перемішати і готувати ще 3 хвилини на невеликому вогні. Додати цукор і збризнути оцтом, збільшити вогонь і готувати, помішуючи, поки не вивітриться різкий запах оцту. Посолити і додати обсмажені кедрові горіхи, перемішати. Вимкнути огонь.

Відео рецепт 👇