Горіховий Київський Торт з фундуком

Горіховий Київський Торт з фундуком простий рецепт домашній.

Інгредієнти

Для коржів:
білок-200 гр
цукор-50 гр

Для сухої суміші:
фундук-180 гр (порубати)
цукор -180 гр
борошно-45 гр

Для крему:
цукор -200 гр
жовтки-2 шт
молоко-150 мл
вершкове масло-250 гр
коньяк-1 ст. ложка

Горіховий Київський Торт з фундуком покроковий рецепт

1. Для коржів:
Збити до твердих піків на великий скорости.
2. Для сухої суміші:
Змішати всі сухі інгредієнти з’єднати зі збитим білком з допомогою лопатки. Розділити на 4 коржі діаметром 16 див. кожен корж Викласти на пергамент, або тефлоновий килимок. Випікати при температурі 140 градусів 60-80 минут.
3. Молоко змішати з жовтками в сотейнику, поставити на середній вогонь, додати цукор, варити кілька хвилин після закипання. Зняти з вогню, накрити плівкою в контакт і повністю остудити. Масло кімнатної температури збити до білого і частинами ввести цукрово-молочний сироп.
4. Вийде густий щільний крем, додати коньяк і ще раз збити до однорідності. 1/3 крему відкласти і пофарбувати какао (для покриття),а білий крем залишити для прошарку коржів. (Я не фарбувала крем для покриття какао, і використовувала весь білий крем в начинку ,т. к. покрила тортик ганашем на молочному шоколаді 👌)
5. Готовим коржам можна надати більш рівну форму за допомогою кільця для випічки. Нанести білий крем на повністю остиглі коржі. Обмазати торт залишками крему, накрити плівкою і зафіксувати кільцем для выпечки.

6. Зверху покласти невеликий прес. Прибрати в холодильник на стабілізацію мінімум на 10-12 годин (краще на ніч). Прикрасити тортик можна за бажанням(можна використовувати залишки крихти від коржів)