Грузинський хліб Пурі Шоті в тандирі в домашніх умовах простий рецепт. У мене , стрічка пахне хлібом і сиром 😄 У багатьох країнах існує свій унікальний рецепт приготування хліба. У Грузії ж печуть незвичайно смачні довгастої форми коржі під назвою шотис пурі👌 Незвичайна форма цього хліба закладена в самій назві. Дослівно шотис перекладається, як шабля. Від сюди і витягнута форма хліба. Такий хліб підійде тим, хто поститься, так як в ньому відсутні яйця, молоко, масло та інші продукти, які заборонені пост.
Інгредієнти
Борошно пшеничне 1 сорт 1 кг
Вода 600-700 мл
Сіль 1 ст. ложка
Дріжджі сухі 1,5 чайної ложки
Рослинне масло-3-4 ст/л( можна зовсім не додавати)
Цукор 1 ч/л
Для помазывания пурі:
Сіль 1 ст. ложка
Вода 0,5 стакан
Грузинський хліб Пурі Шоті в тандирі в домашніх умовах покроковий рецепт
1. На борошно робити поглиблення, покласти дріжджі, цукор і влити теплу воду. Замішуємо м’яке тісто руками або міксером. Тісто після замішування повинно трохи липнути до рук. Повернути тісто в ємність. Накрити її рушником і поставити в тепле місце. Забути про тісто на 2 часа.
2. За цей час тісто підніметься і збільшиться в об’ємі. Через 2 години з допомогою шпателя розділити тісто на 5-6 частини. Кожну частину обім’яти, сформувати кулю, покласти на дошку і накрити харчовою пленкой.
3. Залишити відпочивати тісто ще хвилин на 15-20 хвилин. Взяти один шар, скачати ковбаску, витягнути тісто посередині завширшки, формуючи ромб. У ромб повинна поміщатися долоню з пальцами.
4. У центрі зробити отвір. Покласти пурі на подушку і відправити в тандир 👌 Випікаємо до золотистого кольору. Можна випікати ще в духовці. Дуже смачний, ароматний, хрусткий хліб готовий👌.