Хліб Чабатта сільська на биге

Хліб Чабатта сільська на биге. Чому сільська? По-перше вона вийшла досить велика, точніше дві великі чабатты, а по-друге я додала цільнозернове борошно. Цільнозернові борошно або борошно грубого помелу містить всі частини зерна, включаючи висівки. Така мука набагато корисніше борошна в/с.
Раніше, щоб отримати цільнозернове борошно використовували спеціальні пристосування: зернотерки, кам’яні ступи, жорна. З неї пекли хліб, коржі і навіть додавали до каші. Зараз ц/з мука не так популярна, а даремно. Випічка з такою мукою набагато смачніше і корисніше. Моя імпровізація вдалася і я із задоволенням ділюся рецептом.

Інгредієнти

На дві великі чабатты
Біга:
1г – пресованих дріжджів
150гр – води
200гр – борошна пшеничного в/з

Тісто:
Біга
400гр – води
3г – пресованих дріжджів
420гр – пшеничного борошна в/с
80гр – пшеничного борошна ц/з
11гр – солі

Хліб Чабатта сільська на биге покроковий рецепт

1. Біга:
Дріжджі розчиняємо у воді, додаємо борошно, перемішуємо до зволоження всієї муки. Залишаємо при кімнатній температурі на 10 часов.
2. Всі інгредієнти, крім солі, перемішуємо, прикриваємо і залишаємо відпочити 30 хвилин. Потім продовжуємо замішувати тісто близько 4 хвилин, додаємо сіль і замішуємо ще 3 хвилини; Перекладаємо тісто в контейнер, змащене рослинним маслом.
3. Розстойка 2,5 години з двома складками через 40 хвилин і через 40 хвилин; Тісто вивалюємо на робочу поверхню, добре присипану борошном, зверху теж щедро присипаємо мукой.
4. Ділимо на дві рівні частини. Остаточна розстойка в тканини 40 хвилин; Випікаємо на камені при 250С перші 15 хвилин з парою, а потім ще 8 хвилин без пари. Дуже смачно 😉
5. Чабатты виходять досить великі. Якщо ви сформовали так, що в духовку відразу не влазять дві шт, випікайте за отдельности.