Хлібні рулетики з начинкою із зелені

Як смачно зробити Хлібні рулетики з начинкою із зелені простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ці рулетики я пекла не раз, вони виходять смачними, м’якими навіть через пару днів. Повітряне тісто, готуватися безопарним способом, без яєць.

Інгредієнти

Для тесту:
160 мл молоко
160 мл вода
15 гр пресовані дріжджі; сухі 5 гр
30 гр цукор
1 год л солі
30 мл рослинного масла
520 -550 гр борошна

Для начинки:
Цибулю, кріп, сіль, перець

Хлібні рулетики з начинкою із зелені покроковий рецепт

1. На невеликому кол-ве рослинного масла обсмажити кубиком цибуля 1 шт ,дати охолонути, додати кріп, сіль, перець за смаком. Готуємо тісто В теплому молоці розвести цукор, дріжджі. У просіяне борошно додаємо молочно-дріжджову суміш, теплу воду, трохи перемішуємо, додаємо сіль, рослинне масло. Замішуємо тісто спочатку в чаші, далі на столі, до м’якості і еластичності, хвилин 7-10.

2. Округляємо тісто , чашу трохи змащуємо рослинним маслом, накриваємо прибираємо на підйом. (40-50хв) Далі готове тісто підкочуємо в джгутик і ділимо на 12 частин по 75 гр. Кожен шматочок підкочуємо, округляємо, накриваємо, даємо відпочити 10 хв. Далі розгортаємо кожен колобочек спочатку в довжину і трохи в ширину, перевертаємо гладкою стороною вниз.

3. Розкладаємо начинку, тільки не багато( це не пиріжки) закручуємо в рулетик ( не ущільнюючи тісто) защипуємо шов. Переносимо на деко застелений папером для випічки, швом донизу. Накриваємо, даємо підійти ( 20-30 хв) Змащуємо водою кімнатної температури, посипаємо кунжутом. Випікаємо в розігрітій духовці 180 С 20 хв,до румянца.

4. Але завжди орієнтуйтеся на свою духовку. Далі готові рулетики, злегка змащуємо вершковим маслом, залишаємо на 5-7 хв, потім переносимо на решітку, даємо повністю охолонути. Готово!)🙌