Вечір добрий, друзі мої 👋🥰 Хмиз по-старому 👌 Хрусткий хмиз домашній старовинний рецепт.
Інгредієнти
Жовток -6 шт
Цукор-50гр
Сіль – щіпка
Сода – щіпка
Сметана-1 ст. л
Масло вершкове -1ст.л
Борошно-туге тісто (еластичне)
олію у великій кількості для смаження
Цукрова пудра
Хрусткий хмиз домашній старовинний покроковий рецепт
1. Замішуємо круте тісто і залишаємо на 20 хвилин. Потім ділимо на 8 частин і кожну розкачуємо дуже тоненько, майже до прозорості як на відео, тим часом розігріваємо рослинне масло.
2. Беремо один пласт і дерев’яну лопатку, защипляем один кінець пласта до лопатки і опускаємо в киплячу олію, як тільки зарум’яниться крутимо лопатку і смажимо як хмиз рулет.
3. Хмиз дуже крихкий, тому ставимо лопатку вертикально і акуратно витягуємо з хмизу лопатку, і так всі частини смажимо. Трохи охолоджуємо і посипаємо цукровою пудрою. Люблю саме цей хмиз з детства.
Відео рецепт 👇