Хрусткий молода картопля в духовці з соусом ромеско

Хрусткий молода картопля в духовці з соусом ромеско простий рецепт.

Інгредієнти

1 кг молодого картоплі
6 склянок води
1 год л солі або за смаком
1 год л сушеного часнику
1 год л сушених трав
3 ст л оливкової олії

ДИП-СОУС РОМЕСКО:
2 запечених червоних болгарських перцю
8-9 в’ялених помідорів
1 зубчик часнику
1 жменя мигдалю
2 ст л петрушки
По ½ ч л солі, копченої паприки, пластівців чилі і чорного перцю
3 ст л оливкової олії
½ лимонного соку або за смаком

Хрусткий молода картопля в духовці з соусом ромеско покроковий рецепт

1. Доведіть каструлю з водою до кипіння, додайте 1 ст л солі. Варіть картоплю, поки він не стане м’яким, займе близько 20 хвилин. Злити картоплю і дайте йому обсохнути в друшляку ~ 5 хвилин. ⠀ ⠀

2. Розігрійте духовку до 200°C. Змішайте картоплю зі спеціями і оливковою олією. Викладіть картоплю на деко. Використовуючи дно склянки, роздушіть кожну картоплину. ⠀

3. Випікайте в духовці ~ 45 хв до золотисто-коричневого кольору і хрусткої скориночки. Подавайте картопельку з гарячою дипом-соусом Ромеско.
4. ДИП-СОУС РОМЕСКО:
Додайте всі інгредієнти в блендер. Змішайте до бажаної консистенції. Спробуйте і відрегулюйте спеції за вкусу.

Відео рецепт 👇