Хумус домашній класичний нуту

Як зробити смачний домашній Хумус класичний нуту рецепт. Традиційна закуска близького сходу, приготовлена з нутового пюре з додаванням різних інгредієнтів. Подається з коржиком з прісного тіста “пітою”. М’яка ніжна і дуже ситна паста багата рослинним білком, відмінний варіант для сніданку або обіду, особливо в поєднанні з овочами.

Інгредієнти

Порція на 2-3 чоловік:

– нут 150-200 гр. (у сухому вигляді),
– паста з кунжуту 100 гр.,
– сіль/цукор,
– паприка червона 3 ч. ложки,
– часник 2-3 зубчики,
– свіжа кінза,
– олія оливкова 4-5 ст. ложки,
– перець чорний мелений 1 ч. ложка.

Хумус домашній класичний нуту покроковий рецепт

1. Нут замочуємо на ніч, варимо до готовності 1-1,5 години (воду від варіння залишаємо!) Готуємо пасту з кунжуту, прогріваємо кунжут на сковороді до золотистого кольору і яскравого аромата.
2. Подрібнюємо блендером з невеликою кількістю води в пюре. Додаємо туди ж всі інгредієнти для хумуса.
3. Добре збиваємо блендером до однорідної гладкої маси, якщо маса виходить сухий додаємо воду з під нута.

4. Викладаємо в глибоку миску і прикрашаємо свіжою зеленню і поливаємо невеликою кількістю оливкової масла.