Імбирний старопольський різдвяний пряник

Як зробити Імбирний старопольський пряник різдвяний рецепт простий. Пряники бувають дуже різні . Більш м’які, більш солодкі, сухуваті, імбирні і т. д. Але цей підкорює своєю м’якістю і при цьому виглядає як торт. А тісто визріває більше місяця. Загалом, не буду співати хвалебні пісні цього пряника, а просто скажу, що це найкращий з тих, що я пробувала у своєму житті. В цьому році вже не встигнете приготувати, а ось в наступному цілком. Так що зберігайте і готуйте. Це того варто.

Інгредієнти

270 г меду
190 г цукру
125 г вершкового масла
5 г соди
500 г борошна
1 яйце С0
60 мл молока
2 г солі
пряникове суміш:
15 г кориці
10 г імбиру
5 г мускатного горіха
по 0,5 ч. л. запашного перцю, чорного перцю (суміш перців), насіння коріандру і гвоздики + 5 зерен кардамону + 1 зірочка бадьяна – розмолоти
700 г сливового джему
Для покриття:
200 г темного шоколаду
200 г вершкового масла

Імбирний старопольський різдвяний пряник покроковий рецепт

1. Мед, цукор і масло змішати і розтопити на вогні, помішуючи. Нагріти майже до кипіння, але не дати закипіти. Додати всі прянощі. Зняти з вогню Молоко змішати з содою. і влити в суміш. Вона почне біліти і пінитися. Перемішати. Додати яйце і швидко перемішати. Всипати борошно і насадкою весло добре вимісити тесто.
2. Воно буде рідким, не лякайтеся. За час дозрівання воно застигне і стане придатним для розкачування. Прозорий контейнер присипати борошном і викласти в неї тісто. Щільно закрити кришкою і прибрати на дозрівання в прохолодне місце 4-8 градусів на 5-6 тижнів. Після закінчення зазначеного часу дістати тісто, розділити на 3 части.
3. Кожну частину, злегка подпыляя стіл і качалку, розкачати в пласт розміром 21*24 см і випікати по черзі в розігрітій до 180 градусів приблизно 10-13 хвилин. Не передержите тісто! Коржі повинні лише злегка почати рум’янитися по краях. Готові коржі дуже м’які! Тому їм треба дати охолонути на плоскій поверхности.
4. Остиглі коржі змастити сливовим джемом, зверху укласти дошку, на неї поставити вантаж і знову прибрати в холод на 4 дні. Потім зняти вантаж, акуратно підрізати краю і покрити шоколадною глазурью.
5. Для покриття на дуже слабкому вогні розтопити шоколад з вершковим маслом, постійно помішуючи. Зняти з вогню і дати постояти 5 хв. Покрити пряник з усіх сторон.