Як смачно зробити Італійська фокачча класична в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Смачна-смачна, пухнаста-пухнаста з ароматом оливкової олії і розмарину. Обожнюю… Ось лист будь-якого печива можу віддати разом з противенем, без жалю)) а таку корж можу з’їсти сама
Інгредієнти
На форму 20х30
Борошно 400 гр
Дріжджі сухі 7 гр
Вода 300 мл
Цукор 1 год л
Сіль 0,5 год л
Оливкова олія 50 мл
Додатково
Оливкова олія 20 мл
Оливки/маслини без кісточки
Крупна сіль
Розмарин
Італійська фокачча класична в духовці покроковий рецепт
1. Готуємо тісто. У глибокій мисці змішати теплу воду, дріжджі, цукор. Додаємо сіль, оливкова олія, перемішуємо, частинами додаємо борошно. Тісто вийти рідкуватим, але борошно бажано не додавати, просто змастити руки олією і замісити тесто.
2. Поставити миску з тестом в тепле місце на підйом. У мене пішло 1ч. Потім деко застелити папером для випічки, викласти тісто, накрити плівкою, знову дати підійти, приблизно 20-30 хв, потім змастити оливковою олією, розподілити оливки/маслини, посипати крупною сіллю, розмарином.
3. Випікати в розігрітій духовці 200 гр 20-30 хв до рум’яної скоринки. Але завжди орієнтуйтеся на свою духовку. Трохи покрокового приготування можна подивитися в сторис..