Італійський хліб фокачча на дріжджах

довгий Процес за часом, але дуже простий у виконанні, головне пропорції і любов до тесту! Як зробити Італійський хліб фокачча на дріжджах рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

500 гр борошна
480 мл теплої води
2 ч. л сухих дріжджів
1 ч. л цукру
2 ч. л солі
4 ст. л оливкової олії
розмарин

борошно просіваємо, додаємо до неї сіль і перемішуємо.

Італійський хліб фокачча на дріжджах покроковий рецепт

1. В теплу воду (~40 гр). Опускаєте палець у воду – вам повинно бути тепло, не гаряче. Додаємо дріжджі і цукор – залишаємо на 10 хвилин. Додаємо підійшла опару в борошно – перемішуємо. Додаємо масло – злегка перемішуємо. накриваємо велику ємність плівкою і прибираємо в холодильник на 12 часов.
2. Через 12 годин перекладаємо фокаччу в прямокутну форму застелену папером для випічки (у мене десь 2/3 від класичного дека). Акуратно розподіляємо тісто по формі, накриваємо рушником і залишаємо при кімнатній температурі на 1,5-2 часа.
3. Далі растыкиваем гілочки розмарину, скроплюємо оливковою олією і відправляємо в духовку на 25-30 хв при 220 гр. Далі даємо фокачче охолонути і кайфуємо!

Відео рецепт 👇