Як зробити Італійський лимонний пиріг з меренгою простий рецепт в духовці.
Інгредієнти
Для пісочного тіста:
🔶1,5 склянки пшеничного борошна
🔶3 чайні ложки цукрової пудри
🔶140 г вершкового масла
🔶1 яєчний жовток
🔶~2 ст. л. води
⠀
Для лимонної начинки:
🔶1/2 склянки кукурудзяного борошна
🔶1-1,5 склянка цукрової пудри
🔶3 великих лимона
🔶310 мл води
🔶3 яєчних жовтка
🔶60 г вершкового масла
⠀
Для безе:
🔶4 яєчних білка
🔶1/2 склянки цукрової пудри
Італійська лимонний пиріг з меренгою покроковий рецепт
1. Почнемо з приготування пісочного тіста. Для цього просіваємо борошно у велику миску, додаємо вершкове масло кімнатної температури і розтираємо руками в дрібну крихту. Додати яєчний жовток і трохи води, щоб інгредієнти перемешались.
2. Замісити густе, еластичне тісто, загорнути його в харчову плівку і відправити на 30 хвилин у холодильник. Розігріти духовку до 200’C. Тісто розподілити по формі. На тісто покласти фольгу і насипати зверху рис так, щоб тісто було щільно притиснуте до формі. Випікати тісто ~10 минут.
3. Тепер приготуємо лимонну начинку. Для цього потрібно зняти цедру з лимонів на тертці. Потім видавити сік з кожного. У каструлі змішати кукурудзяне борошно і цукор, влити лимонний сік і воду, щоб суміш вийшла дуже рідкою. Збити віночком. Поставити на слабкий вогонь і готувати суміш помішуючи до загустения.
4. Вимкнути плиту і відразу ж додати лимонну цедру і яєчні жовтки. Добре перешкодити. Додати вершкове масло і ще раз добре перешкодити, щоб крем став однородным.
5. Дати начинці охолонути і розкласти її зверху піщаної основи пирога. І приступаємо до приготування безе. Для цього збиваємо яєчні білки в круту піну. Додаємо цукор і збиваємо ще раз.
6. Розкладаємо безе зверху лимонної начинки пирога. І знову ставимо пиріг в духовку при 190 °С на ~10 хвилин в залежності від вашої духовки. Потім даємо пирогу охолонути, розрізаємо і наслаждаемая.