Кабачкова ікра як в магазині СРСР

Кабачкова ікра як в магазині СРСР на зиму простий рецепт домашній. Старовинний рецепт кабачкової ікри з рукописної рецептурної книги періоду СРСР, за якою готувала кабачкову ікру моя мама, кухар 5 розряду. Зберігай цей рецепт, він дуже простий з доступних продуктів на основі томатної пасти. Я наведу базовий рецепт, смак якого може когось влаштувати, і приведу пропорції, які задовольняють мій смак 👍

Інгредієнти

Кабачки — 1 кг вже очищеного сировини;
Морква — 200 г;
Ріпчаста цибулю — 200 р;
Часник — 3-4 зубчики;
Коріандр мелений — 1/2 ч. л.;
Чорний мелений перець — 1/2 ч. л.;
Рослинне масло — 80 мл (я додаю соняшникова 50/50 рафінована та салатне з запахом смажених насіннячок);
Цукор — 1 ст. л. (я кладу 1,5 ст. л.);
Сіль — 1 ч. л. (я додаю на зазначений обсяг 1 ст. л.);
Оцет виноградний, винний, яблучний або китайський рисовий 4-5% — 1-1,5 ст. л.

Кабачкова ікра як в магазині СРСР покроковий рецепт

1. Кабачки очистити, розрізати уздовж навпіл, якщо насіння сформувалися видалити їх чайною ложкою. ⠀ Кабачок нарізати невеликим кубиком. Моркву натерти на крупній тертці. Ріпчасту цибулю і часник нарізати дрібним кубиком. ⠀ Розігріти сотейник, влити олію, нагріти, викласти цибулю, обсмажувати протягом 4-5 хвилин (на 7 з 9), помішуючи. ⠀

2. Потім додати моркву, перемішати і смажити ще 3-4 хвилини, потім додати томатну пасту, мелений коріандр, чорний перець, сіль і цукор, перемішати. Продовжуємо смажити 3-4 хвилини, періодично помішуючи (на 5 з 9). ⠀
3. Далі додаємо часник і кубики кабачка, добре перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні (на 5 з 9), під закритою кришкою протягом 35-40 хвилин, до м’якості кабачка. ⠀

4. Звичайно, додаткова рідина не потрібна, але якщо кабачок дасть мало своєї рідини або вам потрібна більш рідка консистенція ікри, можете додати воду або бульйон, але потрібно додавати потроху, поступово. ⠀
5. У готове рагу додати оцет і ретельно подрібнити блендером до гладкої однорідної консистенції. Коли ікра готова, потрібно зняти остаточну пробу і збалансувати смак, якщо чогось не вистачає. ⠀

6. Якщо ви хочете законсервувати ікру, то замість перерахованого оцту додайте 1 ст. л. 9% оцту. І природно, потрібно стерилізувати скляні банки і кришки. ⠀ Підписуйся на мене і приємного апетиту!

Відео рецепт 👇