Інгредієнти
Кавово-шоколадний ганаш:
60 г темного шоколаду 54,5%
2 год л розчинної кави
1 год л ванільного цукру
100 г гарячих + 250 г холодних вершків
40 г сах пудри
Бісквіт на окропі:
4 яйця С1 + щіпка солі
20 г алкализованного какао
140 г цукру
130 г борошна
20 г кукурудзяного крохмалю
10 г розпушувача
100 г рослинного масла
80 г окропу
Кавово шоколадний рулет покроковий рецепт
Змішати шоколад з цукром та кавою. Влити туди дуже гарячі вершки. Перемішати до однорідності. Поступово ввести в суміш холодні вершки. Це робиться для прискорення стабілізації ганаша. Накрити плівкою «в контакт» і прибрати в холодильник на пару годин. Можна зайнятися бисквитом.
Білки з половиною цукру і дрібкою солі збити до пишної піни. У жовтки додати іншу половину цукру, збивати пару хвилин. В жовткову масу додати какао і масло, перемішати міксером до однорідності.
Влити окріп. Ще раз перемішати до об’єднання. Просіяти туди суміш сухих інгредієнтів (борошно, крохмаль і розпушувач). Перемішати. В шоколадну суміш акуратно вмішати збиті з цукром білки. Випікати при 170°C 25 хвилин.
Після випікання дати листу пару хвилин охолонути. Як тільки до нього буде комфортно доторкнутися, замотати його плівкою, не виймаючи бісквіт. У такому вигляді бісквіт повинен повністю охолонути. Волога, що залишилася там, дозволить нам легко скрутити його в рулет!
Підготуємо крем. В охолоджений ганаш додати цукрову пудру і збити до стану крему, тримає форму. Розподілити крем на бісквіт і скрутити рулет. Для прикраси можна використовувати ганаш, який використовується для патьоків на тортах.
Відео рецепт 👇