Яблучний заливний пиріг зі сметаною в духовці

Яблучний заливний пиріг зі сметаною в духовці простий рецепт.

Інгредієнти

на форму 20-23 див.

Для тіста:
220 гр. борошна
1 ч. л. розпушувача
30 гр. цукру
120 гр. вершкового масла
100 мл. молока 3,2% (кефіру)

Для начинки:
4-5 яблук
140 гр. цукру
2 яйця
250 гр. сметани 15-20%

Яблучний заливний пиріг зі сметаною в духовці покроковий рецепт

1. Для тіста змішуємо борошно, розпушувач, цукор і вершкове масло, перетираємо до стану дрібної крихти. Вливаємо молоко і замішуємо тісто, загорнути його у харчову плівку і прибираємо в холодильник на 30-40 минут.
2. Далі тісто розкачуємо і викладаємо у форму, формуємо дно і борти. У розігріту до 180 градусів духовку ставимо форму з тестом і випікаємо близько 15 хвилин. Тим часом нарізаємо яблука на дольки.
3. Готуємо заливку, збиваємо яйця з цукром. Далі додаємо сметану, перемішуємо. Основу дістаємо з духовки, викладаємо на неї яблука і заливаємо заливкой.

4. Для карамельної скоринки зверху посипаємо цукром. Випікаємо при температурі 180 градусів близько 40-45 хвилин. Готовий пиріг охолодити, виймаємо з форми і подаємо до столу. Приємного апетиту!