Як зробити Кавовий рулет тірамісу з маскарпоне рецепт простий. Класичний десерт у незвичайному виконанні. Такого ви ще не пробували! Божевільна смакота! Тане в роті 😋 Від нього неможливо відірватися! Ніжний бісквіт з мінімальною кількістю борошна. Кавова просочення. Крем з маскарпоне.
Інгредієнти
Для бісквіта:
Жовтки 2 шт
Білки 2 шт
Цукор 103 гр
Яйця 2 шт
Цукор 12 гр
Борошно 63 гр
Ваніль
⠀
Для крему:
Маскарпоне 125 гр
Вершкове масло 125 гр
Жовтки 4 шт
Цукор-110 гр
Вода 35 гр
Ваніль
⠀
Для просочення:
Свежеванный кави 50 мл
Цукор 1 ч. л
Кавовий рулет тірамісу з маскарпоне покроковий рецепт
1. Бісквіт. Жовтки з’єднуємо з двома цілими яйцями, цукром (103гр)і ваніллю. Ставимо на водяну баню і, постійно заважаючи, нагріваємо до розчинення цукру. Знімаємо з лазні і збиваємо міксером на високій швидкості до пишноти. ⠀ Окремо збиваємо білки з цукром (12 гр) до м’якого дзьоба. ⠀
2. Борошно просіваємо і додаємо половину до жовтків, туди ж додаємо половину збитого білка. Перемішуємо акуратно лопаткою. Проробляємо теж саме дію ще раз. Вийде пишне тісто. Розподіляємо тісто по листу на пергаменті, я ще змастила її маслом. Розмір 30 на 40 див. ⠀
3. Випікаємо при 170 градусах 12-15 хвилин. Не перетримайте, тому інакше підсохне. ⠀ Дістаємо і ще теплим загортаємо в рушник. Остуджуємо. ⠀ Робимо крем. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. ⠀ Варимо сироп з цукру і води до 118-121 градуси. ⠀ Вливаємо гарячий сироп по краю чаші в взбивающиеся жовтки, на високій швидкості. ⠀
4. Додаємо маскарпоне і ваніль. Збиваємо. Поступово, частинами додаємо м’яке вершкове масло і все добре збиваємо. Вийде не надто густий крем. ⠀ Цей крем гусне в холодильнику. ⠀
5. Розгортаємо рулет, просочуємо корж кава з цукром, і розподіляємо тонким шаром крем. ⠀ Акуратно загортаємо. Корж дуже ніжний! Краще всього загорнути в плівку. ⠀ Прибираємо рулет в холодильник на ніч. ⠀ Посипаємо зверху какао, відрізаємо шматочок і наслаждаемся.