Кекс з кремом зверху апельсиновим

Як смачно зробити Кекс з кремом зверху апельсиновим простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. АПЕЛЬСИНОВИЙ КЕКС з сирним сиром і апельсиновим кремом.

Інгредієнти

Для кексу:
вершкове масло 110г
цукор-150г
яйця (категорія С) 3шт
ванільний цукор-10г
сирний сир 200г
апельсиновий сік 100мл
пшеничне борошно 210г
розпушувач 10г
сіль щіпка
дрібна цедра апельсина

Апельсиновий крем:
жовток яєчний 4 шт (80г)
цукор 70 г
апельсиновий сік 100 мл
цедра одного апельсина
вершкове масло 100 г

Кекс з кремом зверху апельсиновим покроковий рецепт

1. Яйця збити з ванільним і звичайним цукром в пишну масу, додати сирний сир, перемішати. Масло розтопити з тертої апельсиновою цедрою і остудити, влити в яєчну суміш разом з апельсиновим соком. Змішати віночком борошно, сіль, розпушувач. з’єднати обидві суміші; Викласти тісто у форму змащену маслом і посипану мукой.
2. Випікати до сухої спиці в розігрітій до 180С духовці приблизно 40 хвилин (Перевіряйте готовність дерев’яною шпажкою). Цедру з цукром, гарненько розтерти руками і залишити на 30 хвилин. Додати жовтки, сік, поставити на водяну баню і готувати, помішуючи, поки маса не загусне. Зняти з вогню, додати вершкове масло і добре змішати (для пишності можна пройтися блендером).
3. Перекласти в миску, затягнути плівкою і прибрати в холодильник. Остиглий кекс дістати з форми. Можна верхівку трохи зрізати (її можна подрібнити і зробити десерт в стаканчиках або з’їсти відразу), щоб дно готового виробу виявилося рівним. Заповнити всередині апельсиновим кремом. Прибрати в холодильник на час.