Кекс з кунжутом

Чомусь саме взимку хочеться кексів) смачних, ароматних, ґрунтовних… Сьогодні у мене для Вас є такий, розсипчастий, вологий, з тонким ароматом халви за рахунок білого кунжуту і пікантністю за рахунок чорного. Можна, звичайно, використовувати тільки один вид, але мікс дасть повну ароматику смаку) не забудьте обов’язково підсушити кунжут на сковороді. А якщо раптом у Вас є кунжутне масло, додайте 1-2 чл в тісто) буде ще смачніше. Як зробити Кекс з кунжутом рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

На форму 11х20 см

170 гр пшеничного борошна
2 яйця З
160 гр цукру
2 стл. сметани
110 гр вершкового масла
20 гр чорного кунжуту
20 гр білого кунжуту
1 чл розпушувача
1/4 чл солі

Кекс з кунжутом покроковий рецепт

1. Кунжут підсушити на сковороді до рум’яного кольору. Масло збити з цукром до пишної білої маси. Не перестаючи збивати, додати по одному яйця і сметану.
2. Борошно посіяти разом з сіллю і розпушувачем, додати кунжут, ввести в тісто. Розмішати до объединения.
3. Викласти в підготовлену форму. Випікати при 180 гр 40 хвилин до сухої палички. Приємного апетиту)))