Як смачно зробити класичну брускетту з помідорами, часником і базиліком простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
4 ст. л. оливкова олія
2 зубчики часнику, тонко нарізані
4 великі помідори, нарізані кубиками
1/4 склянки тонко нарізаний базилік
2 ст. л. бальзамічний оцет
1 ч. л. солі
Щіпка мелених пластівців червоного перцю
Додатково:
багет, нарізану по діагоналі
Оливкова олія для змащування
2 зубчики часнику, половинки
Класична брускетта з помідорами, часником і базиліком покроковий рецепт
1. На середньому вогні розігрійте масло. Додайте часник і готуйте, поки він не стане злегка золотистим. Зніміть з вогню і дайте охолонути. Змішайте помідори, базилік, оцет, сіль і пластівці червоного перца.
2. Додайте часник і масло і перемішайте. Залиште маринуватися на 30 хвилин. Розігрійте духовку до 400°. Злегка змастіть хліб з обох сторін і покладіть на деко. Підсмажте хліб до золотистого кольору, 10-15 минут.
3. Дайте хлібу охолонути протягом 5 хвилин, потім натріть верхівку хліба половинками зубчиків часнику. Викладайте помідори поверх хліба перед подачею на стіл. Приємного апетиту!