Компот з ірги на зиму в каструлі без стерилізації

Як зробити домашній компот з ірги на зиму в каструлі без стерилізації в банку рецепт простий. Фотографія за три хвилини! Таких швидких у мене ще не було 😂😂😂, але мені дуже захотілося показати вам цей компот саме в променях сонця, а сонце стрімко тікала! Любите компот? Я обожнюю, особливо яблучний 🍏🍏🍏, але ненавиджу його колір, тому завжди намагаюся підфарбувати якоюсь яскравою ягодою! В цей раз знадобилася ірга! Врахуйте, що компот виходить концентрований! Перш ніж пити, потрібно розвести водою🤗😉!

Інгредієнти

(на 7,5 літрів, три банки по 2 л і одна – 1,5 л):
3 кг дрібних 🍏🍏🍏 (банки яблуками заповнюються повністю, потім їх обсяг трохи зменшиться)
300 г ірги
1,5 кг цукру (цукор додається на обсяг банок, на кожен літр 200 г)

Компот з ірги на зиму в каструлі без стерилізації покроковий рецепт

1. Підготувати банки, кришки прокип’ятити. Іргу подрібнити в насадці до блендеру з ножами, помістити в сотейник і залити 1,5-2 л води, прокип’ятити 5 хвилин, дати настоятися. Яблука добре промити, обдати окропом, наколоти зубочисткою у кількох місцях, щоб залишилися цілими і розкласти по банках. Одночасно закип’ятити ~4 літри води, каструлю беріть літрів на 6.
2. Процідити відвар ірги розлити по банках з яблуками довільно (потім все перемішається), заповнити місце, що залишилося в банках окропом (залишки окропу з каструлі вилити, вони нам більше не потрібні), банки накрити кришками, залишити на 5-8 хвилин. Злити всю рідину з банки в каструлю, довести до кипіння, знову залити 🍏, накрити, залишити ще на 8-10 минут.
3. Злити в останній раз всю рідину в каструлю, додати цукор, прокип’ятити 3 хвилини, влити сироп у банки за самий край, банки закрутити і перевернути догори дном. Я великі банки ніколи не закутую, такого обсягу окропу цілком вистачає, щоб всі мікроби в банку померли, а ви самі вирішуйте, треба зверху ковдру чи ні. Банки повністю остудити і зберігати в прохолодному місці! Відкривати через 2 місяці, коли настоятися і яблучка повністю просочаться сиропом!!!