Як зробити смачні Козинаки гозінакі по грузинськи з волоських горіхів і меду рецепт простий.
Інгредієнти
500 гр волоський горіх
300 мл мед
05 ст цукрового піску ( 100 гр)
Козинаки гозінакі по грузинськи з волоських горіхів і меду покроковий рецепт
1. Горіхи рубаємо ножем на середні шматочки. Розігріваємо суху велику сковороду або сотейник. Кладемо горіхи і смажимо, помішуючи, на середньому вогні, близько 3-4 хвилин, до приємного запаху (довше смажити не треба, буде смак гіркоти). Додаємо мед і цукор ( я розтопила в іншій сковороді і потім відправила до горіхів) готуємо, помішуючи, поки цукор не розтане, а суміш не стане в’язкою, це приблизно 2-3 минуты.
2. Беремо дерев’яну дошку, проходимся водою і викладаємо горіхи, разровняем надаючи прямокутну форму. Перекладаємо на нього суміш і даємо охолонути кілька хвилин (в гарячому вигляді працюйте уважно, щоб не обпалюватися). Потім змочуємо руки водою і починаємо формувати з тіста прямокутний пласт завтовшки 6-7 мм, злегка спресовуючи горіхи руками.
3. Даємо масі охолонути 5 хвилин і відразу ж нарізаємо на шматочки, а то коли стане остиглим , не можливо буде різати. Я зробила половину ромбами , половину розрізала по довжині. Зберігаємо в пергаменте.