Кракелин для тістечок шу

Як зробити Кракелин для тістечок шу рецепт. Еклери і вироби з заварного тіста впевнено захопили инстаграмы і уми кондитерів і найдосвідченіших ласунів останні кілька років так точно 🙌🏻❤ А ось ця тонка хрустка скоринка з павутинки пісочного тіста – кракелин – безперечно додає шарму і робить смак і текстуру готових виробів цікавіше 👌🏻 Назва, звичайно, може змусити подумати, що це щось напевно супер-складне в приготуванні, але насправді змішати всього 3 інгредієнта під силу навіть дитині 😁🙌🏻
Чому саме кракелин? З французького ‘craquer’ перекладається як ‘тріскатися’ – дуже промовиста назва, правда?) Дійсно, тонка пластинка пісочного тіста приклеюється до поверхні заварного і по мірі росту і збільшення в об’ємі заготовки, пісочне тісто тріскається на її поверхні 😇 Кракелин можна залишити натурального кольору (як у мене на фото) або забарвити в будь-який бажаний колір за допомогою харчових барвників або какао-порошку, пудри чаю матчу, куркуми і т. д.

Інгредієнти

Базовий рецепт кракелина:
– 50 г борошна
– 50 г цукру (білого/ коричневого або їх суміші)
– 40 г вершкового масла 82.5% (кімн. t°)

Кракелин для тістечок шу покроковий рецепт

1. Змішати всі інгредієнти в фуд-процесорі до однорідності або розтерти вручну вилкой.
2. Тонко розкачати між двома листами пергаменту, відправити в холодильник до стабилизации.
3. Вирізати відповідно з розміром заготовок з заварного тіста, укласти поверх безпосередньо перед выпеканием.