Як зробити Краківське тістечко за гостом срср рецепт простий в духовці. Ніжна пісочна основа, хрусткая скоринка, а під нею м’яка, ледь тягуча білково-горіхова маса, ммм… Звичайно зовні пироженко не зовсім привабливо.Дивлячись на нього мимоволі про себе заспівала пісеньку про людей-дикунах. Пам’ятаєте?” На обличчя жахливі, добрі усередині”…Так от і з випічкою: на обличчя уЗасное, смачне всередині🙈 😂
Інгредієнти
Тісто
100 г сл.масла
70 г сах.пудри
1 ч. л. ван.цукру
1 жовток
0,5 ч. л. розпушувача
165 г борошна
щіпка солі
⠀
Меренга
3 білка(110 г)
220 г цукру
60 г борошна
щіпка солі
130 г горіхів
(у мене волоські)
⠀
Всі продукти кімнатної tº
Краківське тістечко за гостом срср покроковий рецепт
1. Масло, пудру, сіль, ван. цукор перемішала міксером до однорідності. Додала жовток, знову перемішала Ввела просіяне з розпушувачем борошно (1 ложку залишаю на домес), лопаткою перемішала до з’єднання. На стіл висипала залишок борошна, виклала тісто, швидко і ніжно замісила. ⠀ Пергамент подпылила борошном, розкрутила на ньому тісто в пласт 25х20 (заздалегідь олівцем намалювала шаблон прямокутника на пергаменті). Акуратно перетягнула на деко, наколола густо виделкою Випікала при t 200º С ≈ 10-11 мин.
2. Готовий корж, не знімаючи з пергаменту, перетягнула на решітку для охолодження. ⠀ Горіхи подсушила, короткими імпульсами блендером подрібнила горіхи в дрібну крихту. ⠀ Білки збила з дрібкою солі в міцну піну. Збивати починала з меншій швидкості, після збільшила до 5-ї. У процесі збивання, додала 1 ст. л. цукру із загального кол-ва (цього можна не робити). ⠀ До білків додала цукор, горіхи, на низькій швидкості до перемішала однородности.
3. Масу виклала у посуд з товстим дном (у мене а/п сковорода). На вогні нижче середнього при постійному помішуванні прогріла масу до 70 º – 80 º С (це ≈ 8 хв). Після зняла з вогню, додала борошно, перемішала. ⠀ Масу рівномірним шаром розподілила на остиглий пласт. Залишила на 1 годину при кімнатній tº, щоб маса зверху підсохла. Після розрізала на бажані шматочки (10х5). Ніж за кожним разом протирала, щоб добре різалися наступні шматочки. ⠀ Випікала при t 160º З ≈ 20 мин.