Кукурудзяна галета з абрикосами і сиром

Кукурудзяна галета з абрикосами і сиром простий рецепт.

Інгредієнти

Тісто:
100 г пшеничного борошна,
70 г кукурудзяного борошна,
70 г раст. масла,
70 г окропу,
1/2 ч. л. розпушувача,
1/4 ч. л. солі,
1 ст. л. цукру (для солодких начинок).

Начинка:
10 великих, твердих абрикосів,
100 г сухого сиру,
3 ст. л. цукру,
1 ст. л. кукурудзяного крохмалю (без гірки) або борошна,
30 г слив. масла.

Кукурудзяна галета з абрикосами і сиром покроковий рецепт

1. Змішати сухі інгредієнти для тіста. Влити олію. Влити окріп. Зручно замішувати в блендері. Має вийти м’яке тісто. Тісто перекласти в пакет і залишити на столі на 20-25 мин.
2. У сковороді розтопити злив. масло. Викласти половинки абрикосів зрізом вниз. Посипати двома ложками цукру. Готувати на помірному вогні до випаровування рідини. Тісто розкачати на пергаменті (борошно можна не підсипати). Посипати крахмалом.
3. Викласти сир, посипати ложкою цукру. Викласти абрикоси зрізом вгору, можна ложкою злегка їх придавити. Защипати краї. Перенести разом з пергаментом деко. Випікати при 180 гр. 25-30 мин.