Курячі фрикадельки в вершковому соусі на сковороді

Курячі фрикадельки в вершковому соусі на сковороді з кропом простий рецепт. Швидкий вечерю, без заморочок, всім сподобається однозначно! На гарнір до них можна все, що завгодно – і картопляне пюре, і гречку, рис, брокколі і т. д.

Інгредієнти

Для фрикадельок:
Філе курки – 500 гр
М’якоть батона – 50 гр (+ молоко для замочування хліба)
Масло рослинне – 1 ст. л
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Яйце – 1 шт
Морква – 0,5 шт
Сіль, перець – за смаком

Для соусу:
Бульйон курячий (або кубик курячий+окріп) – 200 мл
Вершки 33%-20% – 200 мл
Крохмаль – 1 ч. л
Кріп – 1-1,5 ст. л
Сіль, перець – за смаком

Курячі фрикадельки в вершковому соусі на сковороді покроковий рецепт

1. Для фаршу: М’якоть батона (без скоринок) залити молоком, щоб розм’як хліб. У сковороді розігріти 1 ст. л. рослинного масла, обсмажити дрібно нарізану цибулю до м’якості. Прокрутити Через м’ясорубку філе курки разом з обсмаженою цибулею (разом з маслом викласти все з сковороди)
2. До прокрученному фаршу додати добре віджатий від молока хліб, посолити, поперчити, розбити яйце, додати натерту моркву на великій тертці, вимісити фарш. Наліпити фрикадельки, викласти у глибоку сковороду або сотейник. Якщо фарш рідкуватий вийшов і погано ліпиться, всипте в фарш пару столових ложок панірувальних сухарів, і перемешайте.
3. В сковороду з фрикадельками влити курячий бульйон (якщо немає курячого бульйону, розчиніть в одній склянці окропу один курячий бульйонний кубик), закрити кришкою, дати закипіти і варити на невеликому вогні 10-15 хвилин. У вершки, всипати крохмаль, перемешать.
4. Влити вершки в сковороду, варимо до загустіння соусу. Соус посолити, поперчити за смаком. В самому кінці всипати дрібно нарізаний кріп, перемішати і вимкнути вогонь. Подаємо відразу же.