Кизилове варення з кісточками на зиму класичне домашнє

Як зварити кизилове варення з кісточками на зиму класичне у домашніх умовах простий рецепт. Я б його приготувала давно, але мені постійно, коли ходила на ринок, зустрічався темний інжир, а варення я люблю робити саме з білого, так виходить набагато смачніше. Ось тому й затягнувся процес приготування, ближче до вихідних обов’язково поділюся з вами рецептом. Ну а сьогодні у нас дуже корисне, смачне, яскраве кизилове варення.

Інгредієнти

Кизил – 3,5 кг
Цукор – 3 кг
Вода – 500 мл

Кизилове варення з кісточками на зиму класичне домашнє покроковий рецепт

1. Промиваємо кизил, додаємо цукор, залишаємо на 8 – 10 часов.

2. Потім додаємо воду, ставимо на вогонь. Знімаємо пінку, після закипання варимо 5 минут.

3. Залишаємо до повного охолодження, варимо вдруге 20 хвилин на середньому вогні. Варення готово.

4. Акуратно перекладаємо в баночки і закриваємо крышками.

Відео рецепт 👇