Лавандовий торт з чорницею і чорною смородиною

Як зробити смачний Лавандовий торт з чорницею і чорною смородиною простий рецепт.

Інгредієнти

для бісквіта:
Яйця – 6 шт (с1)
Цукор – 200 гр.
Щіпка солі
Розпушувач-5гр.
Кефір -60 мл
Борошно-210 гр.
Рослинна олія-50 мл
Лаванда – 2 ч. л
Барвник фіолетовий (я трохи переборщила, тому вийшов темний)

Крем прошарок:
Сирний сир -400 гр.
Цукрова пудра -2-3 ст. л
Вершки 33-35%- 400-500 мл (холодні)

Крем для вирівнювання:
🍰Сирний сир -400 гр.
🍰Цукрова пудра -2-3 ст. л
🍰Вершки 33-35% – 300 мл (холодні)

Конфі:
Чорниця й чорна смородина-250 гр. (загальна граммовка)
Цукор-2 ст. л
Пектин – 5 гр.
Лимонна кислота на – щіпка

Лавандовий торт з чорницею і чорною смородиною покроковий рецепт

1. Цукор з яйцями і сіллю збиваємо до пишної білої маси. Хвилин 7 приблизно. Додаємо барвник. Далі вводимо просіяне борошно з розпушувачем і акуратно вмішуємо вже лопаткою. Коли маса стала однорідною, вводимо кефір. Перемішуємо акуратно. Далі додаємо лаванду (можна її спочатку пробити блендером в пил, добре використовувати кавомолку, я не подрібнювала).

2. Далі 2 -4 столові ложки тіста змішуємо з маслом, з’єднуємо в окремому посуді до однорідності і вливаємо в загальну масу. Акуратно перемішуємо. Випікаємо 40-45 хвилин при температурі 165С , перевіряйте готовність шпажкою. Після охолодження при кімнатній температурі, прибираємо на ніч у холодильник, попередньо обернувши в харчову плівку. Наш бісквіт готовий !

3. Крем прошарок:
Все змішати і збити до однорідної маси!

4. Крем для вирівнювання:
Все змішати і збити до однорідної маси!

5. Конфі:
Все змішати в мисці і поставити на вогонь! Варити до 40С (постійно перемішуючи) потім накрити харчовою плівкою в контакт і прибрати в холодильник до застигання) і готово!

Відео рецепт 👇