Лазанья з фаршем в томатному соусі і сиром

Як зробити лазанью з фаршем в томатному соусі і сиром рецепт простий. Ох, ну яка ж вона смачна 🤤 Це Італійське блюдо дуже ситне, можна нагодувати всю сім’ю!

Інгредієнти

• ріпчаста цибуля 1 шт
• фарш (будь-який) 400г
• томатний соус 450г
• сир 200-300г
• лаваш (у мене 3 великих кола або листи для лазаньї)
• спеції за бажанням: чорний перець, паприка, сушений часник, сіль, базилік, орегано

Для соусу бешамель:

• вершкове масло-50г
• борошно 2 ст. л
• молоко 500 мл
• спеції за бажанням: сіль, мускатний горіх, чорний перець, паприка

Лазанья з фаршем в томатному соусі і сиром покроковий рецепт

1. Обсмажуємо цибулю і фарш, додаємо спеції і томатний соус, перемішуємо і тушкуємо під кришкою на повільному вогні. ⠀ Для соусу бешамель у каструлі розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно, перемішуємо до однорідності і вливаємо молоко, додаємо спеції і перемішуємо вінчиком, поступово соус почне густіти, невеликий вогонь. ⠀

2. Збираємо лазанью, форма у мене 22см. ⠀ Спочатку трохи соусу бешамель на дно форми, потім лаваш, знову соус, потім м’ясний соус і натертий сир – так, поки не закінчаться інгредієнти. ⠀

3. Зверху посипаємо сиром, накриваємо фольгою і в розігріту до 180гр духовку на 20 хвилин, потім знімаємо фольгу і готуємо до утворення рум’яної сирної корочки.

Відео рецепт 👇