Льодяники на паличці з цукру в домашніх умовах

Готуємо Льодяники на паличці з цукру в домашніх умовах рецепт простий. Ласощі, яке знайоме багатьом з дитинства і яке викликало так багато питань по приготуванню 🍭 ⠀ ‼️Після публікації коробочки льодяників, мені писали, що готують за рецептами з інтернету і не виходить! Хтось пробував готувати з лимонною кислотою, хтось з оцтом, в мене теж в коробочці з формою для льодяників лежав рецепт, за яким нічого не вийшло❌ Я пробувала з лимонною кислотою, але вони не застигають, а от з оцтом застигли, але з таким запахом, не думаю, що діти погодилися б їх з’їсти. ⠀ І я перестала щось придумувати, просто під мою форму підібрала кількість цукру і води⤵️

Інгредієнти

6 ст л доброго цукру
2 ст л фільтрованої води

Льодяники на паличці з цукру в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Змастіть формочки для морозива рослинним маслом. ⠀ Сотейник (або невелика каструля) обов’язково повинен бути з товстим дном, щоб сироп під час приготування не підгорав. ⠀ В сотейник викладаємо цукор і воду. Вода повинна лише змочити цукор. ⠀ Якщо води налити більше, то процес уварювання подовжиться, але на якість цукерок це не вплине. ⠀ Поставити сотейник на плиту, включити середній (7 з 9) нагрівання. Помішувати потрібно тільки погойдуванням сотейника, ніякими приладами для цього краще не користуватися, інакше можна запустити незворотну реакцію кристаллизации.
2. І тоді зварити карамель вже не вийде. Якщо все зроблено правильно, маса почне темніти з країв. ⠀ Варимо, поки суміш не стане світло-бурштинового кольору. Не варто перетримувати, до моменту розливання вона ще трохи потемніє, нагріваючись від тепла сотейника і своєї власної температури. ⠀
3. Закріпіть формочку скобами. Акуратно розливайте карамель і вставляйте палички. ⠀ Через 10 хвилин вони повністю затвердіють, зніміть затискачі і можна куштувати смачні домашні льодяники. ⠀ Якщо ви хочете зробити льодяники кольоровими, додайте натуральні інгредієнти: ▫️червоний колір – сік граната, малини, вишні, журавлини, полуниці, буряків; ▫️зелений колір – сік будь-зелені; ▫️коричневий колір – какао-порошок. ⠀
4. Для приготування льодяників необов’язково використовувати спеціальні формочки. Можна приготувати на тефлоновом килимку або змащеній маслом папері для випічки. Для цього гарячий сироп розливати за допомогою ложки і кожен гурток вставити палочку.