Львівський сирник класичний

Як приготувати смачний справжній львівський сирник класичний рецепт простий 💔 Моя подорож на захід України надихнуло приготувати цей неймовірний десерт! Він не схожий ні на чізкейк, ні на сирну запіканку, ні на мус. Вам просто варто це спробувати і отримати гастрономічне задоволення 🤫 Тим більше, що я створила більш полегшену версію БЕЗ ЦУКРУ, борошна, глютену і з мінімальним додаванням масла.

Інгредієнти

КБЖУ на 100 гр: 205/15/10/13

Сир 5-9% – 400 гр (беріть смачний і якісний сир, ніяких сурогатів)
Яйця – 2 шт.
Кукурудзяний крохмаль – 40 гр
Вершкове масло (можна кокосове/ДХІ) – 15 гр або 1 ст. л
Цедра 1-го лимона
Сухофрукти на вибір: у мене журавлина, вишня і родзинки
Підсолоджувач за смаком (у мене стевія+эритрит 2 ст. л)

Для глазурі:
Шоколад гіркий (у мене без цукру) – 100 гр
Рослинна олія – 10 гр

Львівський сирник класичний покроковий рецепт

1. Сухофрукти запарити в окропі на 15 хв, потім просушити рушником. ⠀ Сир протираємо через сито або пробиваємо блендером до повної однорідності. Далі по одному вводимо яйця, після кожного перемішуючи лопаткою масу. ⠀ Додаємо сах/зам, лимонну цедру, розтоплене масло і ще раз перемешиваем.
2. Далі просіваємо крохмаль, пересушиваем і додаємо сухофрукти. Тісто готове! ⠀ Змащуємо заздалегідь підготовлену форму (краще прямокутну або овальну) шматочком масла і виливаємо сирне тісто. Випікати при 160* близько години. ⠀ Коли всі приготувався, дайте сирнику повністю охолонути у вимкненій духовці, потім охолодіть. ⠀

3. Для глазурі розтопити шоколад на водяній лазні/в мікрохвильовці і додати 1 ч. л. рослинної олії. Покрити глазур’ю холодний сирник, вона тут же схопиться. Можна подавати! ⠀ Один шматочок — і ви перенесетеся в старовинний Львів. Ідеально з чашкою еспрессо🤫