Як смачно зробити Лимонний чізкейк без випічки на кокосовому молоці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Готується і стабілізується дуже швидко!
Інгредієнти
КРЕМ:
▪️100 г кокосового молока
▪️10 р рисового борошна
▪️15 г сиропу топінамбура
▪️1 ч. л агар-агару (без гірки)
▪️1 ч. л лимонного соку
ПІСОЧНА ОСНОВА:
▪️50 г рисового борошна
▪️50 г борошна пшона (змолоти пшоно і просіяти)
▪️30 г кокосового масла
▪️20 г сиропу топінамбура
ЛИМОННИЙ ШАР:
(по консистенції він щільний, як ніби сирний)
▪️150 г кокосового молока
▪️50 г лимонного соку
▪️50 г сиропу топінамбура
▪️30 г кокосової борошна
▪️2 ч. л агар-агару (без гірки)
▪️0,5 ч. л. куркуми (можна трохи менше)
▪️25 г кокосової пасти/урбеча
Лимонний чізкейк без випічки на кокосовому молоці покроковий рецепт
1. КРЕМ:
Змішуємо в сотейнику молоко, борошно, сироп і агар. Варимо хвилину після закипання, зменшивши вогонь. Постійно активно помішуємо. Хвилин через 5 додаємо сік лимона. Добре перемішуємо. Залишаємо остигати при кімнатній температурі або прибираємо в холодильник. Коли крем загус, охолов, пробиваємо заглибним блендером до потрібної консистенции.
Змішуємо в сотейнику молоко, борошно, сироп і агар. Варимо хвилину після закипання, зменшивши вогонь. Постійно активно помішуємо. Хвилин через 5 додаємо сік лимона. Добре перемішуємо. Залишаємо остигати при кімнатній температурі або прибираємо в холодильник. Коли крем загус, охолов, пробиваємо заглибним блендером до потрібної консистенции.
2. ПІСОЧНА ОСНОВА:
Змішати борошно. Пшоно моєму, сушимо і смалываем. У даному рецепті просіваємо борошно пшона через сито. Додаємо масло, потім сироп, все змішуємо. Отриману крихту викладаємо на дно форми, ущільнюємо, формуємо корж без бортиків. У мене силіконова форма 16-17 див. Наколюємо виделкою. Випікаємо при 175 градусах 10 хвилин. Охолоджується при кімнатній температуре.
Змішати борошно. Пшоно моєму, сушимо і смалываем. У даному рецепті просіваємо борошно пшона через сито. Додаємо масло, потім сироп, все змішуємо. Отриману крихту викладаємо на дно форми, ущільнюємо, формуємо корж без бортиків. У мене силіконова форма 16-17 див. Наколюємо виделкою. Випікаємо при 175 градусах 10 хвилин. Охолоджується при кімнатній температуре.
3. ЛИМОННИЙ ШАР:
Змішуємо в сотейнику все, крім урбеча. Після закипання варимо ще 1-1,5 хвилини. Постійно помішуючи. Маса охолоджується кілька хвилин, додаємо кокосовий урбеч. Пробиваємо заглибним блендером. Теплу масу викладаємо у форму з готовим коржем. Ставимо в холодильник, буквально через півгодини вона стане щільною і легко дістається. Викладаємо на дошку або тарілку. Декоруємо кремом. З допомогою мішка або ложкою. Якщо крем перед нанесенням здається занадто щільним-пробиваємо занурювальним блендером.
Змішуємо в сотейнику все, крім урбеча. Після закипання варимо ще 1-1,5 хвилини. Постійно помішуючи. Маса охолоджується кілька хвилин, додаємо кокосовий урбеч. Пробиваємо заглибним блендером. Теплу масу викладаємо у форму з готовим коржем. Ставимо в холодильник, буквально через півгодини вона стане щільною і легко дістається. Викладаємо на дошку або тарілку. Декоруємо кремом. З допомогою мішка або ложкою. Якщо крем перед нанесенням здається занадто щільним-пробиваємо занурювальним блендером.
4. * агар-агар в ложці без гірки -це значить ножем різати гірку.
* корж виходить щільним, і взагалі весь пиріг стабільний, зручно брати шматочки руками і кусати, як тарталетку або печенье.
* корж виходить щільним, і взагалі весь пиріг стабільний, зручно брати шматочки руками і кусати, як тарталетку або печенье.