Лимонний кекс з журавлиною і білим шоколадом

Як зробити Лимонний кекс з журавлиною і білим шоколадом рецепт простий в духовці. Поєднання смаків,- відпад👌❤️❤️❤️ У мене розписаний весь грудень, аж до 30 числа, але познімати для себе, просто для душі дуже хочеться 😍😍😍. Заодно і з вами крутейшим поділитися рецептом:

Інгредієнти

4 яйця
180 гр. цукру
1 гр. ваніліну
60 гр.сметани
200 гр. вершкового масла (розтопленого)
280 гр.борошна
10 гр. розпушувача
1 лимон ( цедра і сік)
щіпка солі
100 гр. вялиной журавлини
Просочення:
2 лимона ( сік і цедра)
80 гр.цукру
30 мл рому або коньяку.

Глазур:
100 гр.білого шоколаду
30 гр. вершкового масла
1 ст. л. молока( теплого)

Лимонний кекс з журавлиною і білим шоколадом покроковий рецепт

1. Збити яйця з сіллю, цукром і ваніліном в пишну масу. Потім додати розтоплене масло( трохи охолодити), сметану, сік і цедру лимона. На повільних обертах перемішати до однорідності. Борошно з’єднати з розпушувачем і просіяти до загальної маси, акуратно перемішати. Всипати журавлину і ще раз перемешать.
2. Форму для кексу добре змастити вершковим масло, злегка присипати борошном. Рівномірно розподілити тісто за формою і поставити випікатися в духовку при 180 °С 20 хвилин, потім зменшити температуру до 160°С і випікати ще 30-35 хв.( до сухої шпажки). Просочення: У сотейнику з’єднати сік, цедру лимона, цукор і ром.
3. Проварити близько 2 хв. Процідити. Готовий кекс вийняти з духовки, зробити довгою шпажкою проколи і залити його гарячою просоченням. Не вынемая з форми, дати кексу повністю охолонути. Охолоджений кекс покрити глазур’ю. Для цього на водяній бані розтопити білий шоколад і вершкове масло, перемішати до однорідності і додати тепле молоко, перемішати до гладкості ( від кількості молока залежить консистенція глазурі).

4. Свіжу журавлину обваляти в цукрі і прикрасити зверху кекс. ВАЖЛИВО!!! В холодильник кекс не ставте,- він набагато смачніше, коли кімнатної температури!!!