Лимонний курд заварний крем

Як смачно зробити Лимонний курд заварний крем простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Цей заварний крем стане ідеальною начинкою для ваших десертів. Ділюся рецептом лимонного курда! Сьогодні я розповім, як приготувати лимонний курд – універсальний заварний крем. Він може виступати в якості прошарку в тортах, їм можна прикрашати тістечка і використовувати в якості начинки для млинців і сирників. А ще крем можна просто намазати на тост і з’їсти з чаєм. Давайте починати готувати.

Інгредієнти

• Цукор 160 р
• Вершки 33% 50 г
• Сік лимона 120 г (~2 великих лимона)
• Крохмаль 8 р
• Жовтки 105 г (~5 яєць)
• Вершкове масло 100 г
• Цедра 2 лимонів

Лимонний курд заварний крем покроковий рецепт

1. Жовтки відправляю в глибоку ємність, додаємо крохмаль і перемішую віночком до однорідності. У сотейник натираю цедру з двох лимонів. Туди ж додаю свіжовичавлений лимонний сік, вершки і цукор. Ставлю все це на середній вогонь і при постійному помішуванні доводжу масу до кипения.

2. Знімаю з вогню і тонкою цівкою вливаю до жовткової маси, постійно та інтенсивно помішуючи. Проціджую масу через сито назад в сотейник – це дозволить позбутися від шматочків цедри, яка вже і так віддала свій смак і аромат. Ставлю масу на середній вогонь і при постійному помішуванні уварюю її до загущення.
3. Знімаю масу з вогню, переливаю в окрему ємність і накриваю харчовою плівкою в контакт. Прибираю крем в холод, щоб він охолов приблизно до 40-45°С. До остившему крему додаю м’яке вершкове масло і перемішуємо до однорідності за допомогою віночка або блендера.

4. Поки курд теплий, він достатньо рідкий, але після охолодження він загусне. Переливаю його в банку для зберігання і прибираю в холодне місце. Остиглий лимонний курд має приємну однорідну текстуру, яскравий насичений колір і приємну лимонну кислинку, яка класно поєднується за смаком з чимось сладким.