Лимонний пиріг тарт з меренгою на пісочному тісті

Лимонний пиріг тарт з меренгою на пісочному тісті простий рецепт в духовці. Дуже річний, повітряний і яскравий десерт! Обов’язково спробуйте.

Інгредієнти

– мука 260 гр.
– жовтки 2 шт.
– цукрова пудра 45 гр.
– щіпка солі
– холодне вершкове масло 140 гр.
– холодна вода 40 мл
+
Сік лимона 180 мл
(У мене пішло 3 лимона)
Цукор 150 гр.
Жовтки-4 шт.
Кукурудзяний крохмаль 10 гр.
Вершкове масло 50 гр.
+
Білок 3 шт.
Цукрова пудра 180 гр.

Лимонний пиріг тарт з меренгою на пісочному тісті покроковий рецепт

1. Холодне вершкове масло пробиваємо блендером разом з цукровою пудрою і борошном. (Можна перетерти руками) в однорідну крихту. Додаємо дрібку солі, жовтки і воду. Швидко замішуємо пісочне тісто. Розподіляємо його по формі для тарта. Прибираємо в морозилку на 1 час.
2. З допомогою виделки наколюємо дно. Випікаємо при 180°С близько 25 хв. До яскравого золотавого кольору. Сік лимона відправляємо в сотейник і доводимо майже до кипіння. Жовтки збиваємо з цукром і крохмалем. При постійному помішуванні вводимо суміш в гарячий сок.
3. Уварюють на середньому вогні до хорошого загустіння (так само обов’язково постійно помішувати). У гарячу суміш додаємо вершкове масло і перемішуємо. Охолоджуємо в холодильнику близько 2х часов.

4. Білки збиваємо з цукровою пудрою до щільного, глянцевого стану. Збираємо тарт. Верх меренги можна злегка підрум’янити в духовці для хрусткої скоринки. Приємного апетиту і пам’ятайте солодке життя-це філософія!