Листково-дріжджове хачапурі з сиром сулугуні в духовці

Це шалено смачний хачапурі, обов’язково пробуйте. Хрустка скоринка, а всередині просто казка 🔥 З цим тесом я готую ще і піцу. Листково-дріжджове хачапурі з сиром сулугуні в духовці простий рецепт.

Інгредієнти

250 мл води
1 г/л цукру
1,5 г/л дріжджі
Сіль щіпка
3 ст/л оливкова олія (можна рослинне масло
3-4 ст борошна (обсяг склянки 200г)

150 г вершкове масло кімнатної температури, для змащення

сир (бажано сулугуні)

Листково-дріжджове хачапурі з сиром сулугуні в духовці покроковий рецепт

1. У теплу воду додаємо цукор, дріжджі і перемішати. далі додаємо масло і поступово просіваємо борошно. Замішуємо тісто. Борошно відразу не додавайте! Як тільки тесту вже готова, додаємо сіль, руки з водою і замочуємо продовжуємо замішувати, потрібно приблизно 80 мл воды.

2. Від цього замісу залежить ваше ідеальне тесту. Тому не лінуйтеся і замішуємо мінімум 15-20 хвилин.(кілька разів, замочувати і місити). В кінці ще додаємо масло і замішуємо 4-5 хвилин (до гладкості тесту). Тісто прибираємо в тепле місце подниматься.

3. В цей час натираємо сир (бажано сулугуні), якщо не солений, додаємо сіль. Як тільки тесту підніматися, руками відкриємо тонко, змащуємо маслом, як показала на відео. Закриємо, як конверт і залишаємо на столі 15-20 минут.

4. Потім, ще раз відкриємо, кладемо сир і закриємо, як показала на відео. Залишаємо ще 20-25 хвилин, потім змащуємо яйцем і відправляємо в духовку при 200 градусів. Виходить дуже смачно, обов’язково пробуйте.

Відео рецепт 👇