Макова плетінка з дріжджового тіста простий рецепт.
Інгредієнти
Макова плетінка
* 650 г борошна
* 200 г вершкового масла
* 100 г цукру
* 2 яйця
* 200 г молока і 50г для активації дріжджів
* 1 ч. л. солі без гірки
* 30 г пресованих дріжджів або 11 сухих
Але можна зварити самим:
* Мак 200 р
* Згущене молоко 380 г (1 банка)
* Вершкове масло 20 г (кімнатної температури)
Макова плетінка з дріжджового тіста покроковий рецепт
1. Змішайте Молоко 50 мл, 1 ст. ложку борошна, 1 ч л цукру і дріжджі Залиште на 30 хв. це буде опара. У чашу міксера кладемо молоко , цукор, яйця, розтоплене або м’яке вершкове масло, опару і потім борошно. Замішуємо тісто насадкою гак або руками приблизно 15 хв. перекладаємо в чисту миску змащену рослинним маслом і накриваємо плівкою. Прибираємо в холодильник на ніч. (4 години) Начинку я використовувала готову, по інструкції додала воды.
2. Мак треба промити додати згущене молоко і варити. Після закипання 20 хвилин на маленькому вогні до загусання. Потім зняти з плити, додати масло і перемішати до однорідності. Тісто дістати з холодильника, поділити на 2 або 3 частини, розкачати в прямокутник. Розподілити начинку, скрутити рулет, розрізати вздовж і сплести косу з двох смуг розрізом наружу.
3. Я випікала в формі для кексу. Краї підвернула, змастила сумішшю жовтка з молоком у рівних пропорціях ( 20г/20г), накрити плівкою і дати піднятися 30-40 хв. випікати при 180 г приблизно 40 хв, шпажкою перевіряйте готовність. Після випікання змастіть сиропом, я зварила з соку лимона, води і цукру ( 25г/25г/50г) Приємного аппетита.