Не знаєте куди подіти кабачки і що з ними готувати? Як приготувати смачні Мариновані кабачки з болгарським перцем швидкого приготування рецепт. 👌 Хороша закусочка і на обід/вечерю до будь-якого гарніру – до рису, пюрешечке, до гречки, до котлеткам, до курочку, а вже як оцінять любителі біленької холодненької))
Інгредієнти
Кабачки молоденькі – 700 гр
Червоний болгарський перець – 2 шт
Часник – 5 зуб
Петрушка – 50 гр
⠀
Маринад:
Гаряча вода – 800 мл
Сіль – 1,5 ст. л
Цукор – 3 ст. л.
Перець чорний горошок – 2 ч. л.
Лавровий лист – 3 шт
Часник – 5 зуб
Оцет 9% – 4 ст. л.
Масло рослинне – 50 мл
⠀
Кабачки нарізати кружечками шириною в 1 див.
Болгарський перець – смужками в 1,5-2 див.
Часник – тонкими пластинами
Зелень ріжемо крупно – стебла завдовжки 3-4 див.
Мариновані кабачки з перцем швидкого приготування покроковий рецепт
1. Для маринаду – у каструлю влити гарячу воду, оцет, рослинне масло, всипати сіль, цукор, перець горошок, лавровий лист, часник. Дати закипіти. ⠀ В маринад кладемо спочатку кабачки, бланшируем 2-3 хвилини, довго не варити, як поміняли колір – виймаємо шумівкою в окрему чашку. ⠀
2. Потім маринад кладемо болгарський перець і зелень, бланшируем 1.5-2 хвилини, виймаємо шумівкою. ⠀ В контейнер викладаємо шарами – кабачки, болгарський перець з зеленню, свіжий часник, можна додати трохи свіжої зелені. ⠀
3. Заливаємо гарячим маринадом, закриваємо кришкою, залишаємо при кімнатній температурі на 5-6 годин, потім прибираємо в холодильник. ⠀ Можна подавати через добу. Зберігається в холодильнику 1-2 недели.
Відео рецепт 👇