Мариновані патисони на зиму з морквою по корейськи

Як смачно зробити Мариновані патисони на зиму з морквою по корейськи в банках простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Любите патисони та корейську моркву? Тоді наш рецепт пікантною заготовки на зиму з патиссончиками Вам сподобається!

Інгредієнти

морква — 500 гр;
болгарський перець — 500 гр;
цибуля — 2 шт;
патисон — 3 кг;
часник — 5 головок;
рослинне масло — 250 мл;
цукор — 200 гр;
оцет — 1 склянка;
сіль — 2 ст. л;
петрушка, кріп — 2 пучка;
набір спеція для корейської моркви.

Мариновані патисони на зиму з морквою по корейськи покроковий рецепт

1. Ретельно вимийте овочі. Видаліть плодоніжки, очистіть шкірку. Якщо в патисонах жорсткі насіння — видаліть їх теж; ⠀ Цибулю наріжте півкільцями; ⠀ Моркву натріть на тертці; ⠀ Болгарський перець наріжте тонкою соломкою; ⠀
2. Патисони натріть на тертці, трохи підсолити і стисніть кілька разів руками; ⠀ Змішайте натерті і порізані овочі разом. Додайте рослинне масло і оцет, перемішайте. Дайте постояти овочів 2-3 хвилини; ⠀
3. Зелень дрібно поріжте, часник пропустіть через прес; ⠀ Додайте зелень і часник до овочів, посоліть, поперците, перемішайте. Залиште на три години під кришкою; ⠀ Викладіть салат в стерилізовані банки, прикрийте кришками; ⠀
4. Поставте на вогонь велику каструлю, застеліть дно рушником. Поставте банки з салатом в каструлю. На повільному вогні доведіть воду до кипіння. Стерилізуйте банки протягом 20 хвилин; ⠀ Загорніть банки, переверніть догори дном і залиште до повного охолодження. ⠀
5. Приємного апетиту! ❤️ ⠀ P. S. Якщо у Вас є спеціальна терка для корейської моркви, використовуйте її для приготування цієї заготовки. Тоді овочі вийдуть більш хрустящими😉