Як зробити смачні Мариновані помідори з огірками на зиму асорті солодке хрустке простий рецепт 🔥 В цьому році я зробила мікс огірочки і помідорчики!!! Повторюю рецепт 😍🔥❤️ ❤️Як виявилося, це досить відомий рецепт, який прийшов до нас ще від наших бабусь і навіть прабабусь. так і моїй мамі він дістався від її бабусі 🥰😚
Інгредієнти
Розсіл на 1 л води:
Цукор 2,5 ст ложки (40 гр)
Соль1 ст ложка з верхом (25 гр)
Спеції і овочі на ЛІТРОВУ банку:
Часник 1-2 зубчики
Кріп 1-2 парасольки
Сладк.перець кубиками
Моркву кружечками
Перець-горошок 2-3 шт
Лавровий лист 2-3 шт
Оцет 70% 1 ч. л.
Мариновані помідори з огірками на зиму асорті покроковий рецепт
1. Огірки залити холодною водою на пару годин, помити і обрізати з 2х сторін (якщо будете робити як я з помідорами, то помідори потрібно проколоти зубочисткою біля плодоніжки 2-3 рази). Закип’ятити 2 каструлі з водою в одній просто окріп, в іншій зварити розсіл з води, солі та сахара.
2. Розкласти в банки нарізані овочі, спеції і щільно укласти огірки. Залити огірки в банках окропом на 10-25 хвилин. Через 10-15 хвилин зливаємо окріп з банок так, що б всі спеції залишилися на месте.
3. Заливаємо в банки гарячий розсіл. У кожну банку наливаємо оцтову кислоту 70% з розрахунку на 1-літрову банку 1 ч ложка оцту і закочує банки. Ставимо закриті банки догори дном під ковдру до повного охолодження (мінімум на сутки).