Мариновані сливи на зиму з кісточкою в банках простий рецепт в домашніх умовах. Не стала чекати, коли пройде весь процес і зняла Вам самий початок.
Інгредієнти
3 кг слив наколоти зубочисткою
1кг цукру
0,5 л оцту 9%
150 мл води
8 бутончиків гвоздики
2 ч. л кориці
1 ч. л кардамону
1 лимон (крупно поріжте)
Це обов’язкові приправи і спеції. Можна додати на свій розсуд імбир, чорний і запашний перець, мускатний горіх, коріандр, лавровий лист і т. д (по чайній ложці).
Мариновані сливи на зиму з кісточкою в банках покроковий рецепт
1. Приготувати сироп з 150 мл води і цукру. Як тільки закипить і цукор розчиниться, додати все інше. Залити гарячим маринадом сливи, перемішати їх і залишити на 3 дні (зрідка перемішуючи). Зверху покласти тарілку і придавити грузом.
2. Сливи, виділяючи власний сік, поступово повинні піти в маринад. Залишити при кімнатній температурі на 3 дні, через три дні маринад, злити, довести до кипіння і знову залити сливи. Залишити на сутки.
3. Через добу знову злити маринад, закип’ятити, сливи розкласти по банках і залити гарячим маринадом. Закрити кришками. Маринаду вийде більше, ніж потрібно, злити його в окрему банку і використовувати при приготуванні глінтвейну.
Відео рецепт 👇