Як приготувати Медове тістечко Лайм-мед-фісташка рецепт простий. (Бісквіт випікається в силіконовій формі з бортиком 25×20 см, в підсумку виходить 6 тістечок ~10х4 см). Це дуже смачне поєднання – мед і лайм! 🍈🍯 Ось прямо дійсно настільки смачне і незвично-незвичне, що я «пробувала» готові тістечка два дні поспіль. Все пробувала, пробувала, і під кінець (під кінець тістечок) розпробувала 😆 Так, смачно! 👌🏻😆 І так, потрібно злегка попередньо подзаморочиться з лаймами. Якщо просто вичавити свіжий сік, буде не те! Зовсім не те! 🙅🏻♀️⛔️ Мед краще взяти спокійніше, типу акації або липи, квіткового, хоча б перший приготування. Тому що навіть боюся уявити вибух смаку з гречей або каштаном! 💣😆 ps. Лайми можна замінити на лимони pss. Можна пекти круглим тортиком 15-16 см
Інгредієнти
Бісквіт:
Лайм 2 шт.
Фісташки 30г
Борошно фісташкова 30г
Яйце С1 2 шт.
мигдальна Борошно 100г
Мед 100г
Сода 1/4 ч. л.
Ванільний екстракт 1 ч. л.
Крем з кисломолочного сиру:
Цукор 70г
Мед 5г
Вода 18г
Білки 30г
вершкове Масло-70г
Сир сирний 150г
Медове тістечко Лайм-мед-фісташка покроковий рецепт
1. Підготувати лайми: викласти в сотейник, залити водою так, щоб вона повністю покривала лайми. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити на слабкому кипінні протягом години. Остудити. Розрізати навпіл і пальцями вичавити в миску м’якоть без перетинок і оболонок. Духовку розігріти до 175°с. Форму змастити тонким шаром масла. Фісташки і фісташкову борошно подрібнити в процесорі в режимі Пульс. До отриманої суміші додати мигдалеву борошно і соду, перемешать.
2. Мед підігріти до ~30°с, об’єднати з ванільним екстрактом, яйцями і м’якоттю лаймів, пробити блендером до однорідності. Об’єднати горіхову та яєчну масу, перемішати. Розподілити по формі. Випікати ~36-38 хв. до сухої зубочистки. Повністю остудити у формі. Розрізати на дві рівні частини по довгій стороні. Вийдуть два прямокутника ~25х10 див. Накрити плівкою в контакт і прибрати на 4-6 в холодильник.
3. Крем з кисломолочного сиру:
Масло порізати невеликим кубиком і залишити при кімнатній температурі. Білки довести до комнатной температури. Цукор, мед і воду об’єднати в сотейнику, довести до кипіння і зварити сироп (до 118°с). Коли температура сиропу досягне 110°с, почати збивати білки до однорідної пишної пены.
Масло порізати невеликим кубиком і залишити при кімнатній температурі. Білки довести до комнатной температури. Цукор, мед і воду об’єднати в сотейнику, довести до кипіння і зварити сироп (до 118°с). Коли температура сиропу досягне 110°с, почати збивати білки до однорідної пишної пены.
4. Влити готовий сироп по взбивающиеся білки і продовжити збивати меренгу, збільшивши швидкість до максимальної, до повного охолодження меренги до кімнатної температури. По шматочку додати м’яке масло, збиваючи на середній швидкості до однорідності. В самому кінці додати сирний сир. Розділити крем навпіл, викласти на перший і другий шар бісквіта. Вирівняти, дати постояти в холодильнику 2-3 години. Розрізати на порції. Украсить.