Медові пряники з мигдалем в шоколадній глазурі

Як приготувати смачні медові пряники з мигдалем в шоколадній глазурі рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

1шт Яйця
Цукор 75 гр.
Мед (не надто густий) 100 гр
Борошно 160 гр
Слив. масло 30 гр.
Мигдаль 70 гр.
Кориця 1ч.л
Ванільний цукор 1ч.л

Для шоколадної глазурі
какао 40 гр,
цукор 80 гр,
молоко 100 мл,
олію слив 40 гр,

Медові пряники з мигдалем в шоколадній глазурі покроковий рецепт

1. Яйце збити міксером з цукром до пишної піни. У сотейнику змішати масло і мед, нагріти до розчинення і перемішати до однорідності, трохи остудити. Змішати яєчно-цукрову суміш з медово-масляною, додати колотий мигдаль, корицю, просіяне борошно, ванільний цукор. Замісити нетуге тесто.
2. При необхідності додати 10-20 гр борошна (якщо мед був рідким). З тіста скачати ковбаску, порізати на частини і скачати з кожної частини кулька, розміром трохи більше волоського горіха. Застелити деко пергаментом. Викласти на нього кульки і злегка придавити рукою, що б вони стали плоскими.
3. Тісто лише злегка збільшиться при випіканні. Випікати 10-13 хвилин в розігрітій до 180 гр. духовці. Глазур: Змішати в сотейнику. Постійно помішувати до повного розчинення і змішування всіх інгредієнтів. Вмочити в глазур злегка остиглі пряники. За бажанням прикрасити посыпкой.