Тістечко “Листопад” 🍂🍃 Муссовое тістечко листочок з горіхами та карамеллю простий рецепт. Погода натякає, що пора прибирати літні речі і діставати затишні пледи🙏 Час осінніх десертів! На створення цього тістечка мене надихнули спогади про осінні чаювання зі свіжою випічкою, поки за вікном кружляє опадаюче листя… Тістечко у формі листочка ховає під скоринкою з велюру мус на ряжанці, волоські горіхи в карамелі і морквяний бісквіт🥕 Зберігайте рецепт, скоро він стане вам у пригоді!
Інгредієнти
Для коржа:
кокосовий Цукор 100 р
Рослинне масло без запаху 30 р
Ряжанка 30 р
Яйце С1 1 шт
Ванільний порошок
Борошно пшеничне 125 р
Розпушувач 5 р.
Мелена кориця 3 р
Мелений мускатний горіх 3 р
Сіль 1 г
Натерта морква 130 р
Волоський горіх 35 р
Мус на ряжанці:
Желатин 6 р
Ряжанка 200 р
Вершки 35% 300 р
Цукор 50 г
Горіхи в карамелі:
Волоський горіх 40 р
Цукор 100 г
Муссовое тістечко листочок з горіхами та карамеллю покроковий рецепт
1. Для коржа:
1. Духовку розігріти до 180 градусів.
2. Моркву натерти на середній тертці, горіхи порубати.
3. Яйця збити з цукром до пишності, маса повинна збільшитися в 2 рази і посвітліти.
4. Борошно просіяти, додати мускатний горіх, корицю, розпушувач, ваніль і сіль.
5. Додати в яйця половину сухих інгредієнтів, акуратно лопаткою знизу вгору перемішати.
6. Додати ряжанку і рослинне масло. Перемішати.
7. Додати сухі інгредієнти, моркву і горіхи. Швидко, але акуратно вмішати в тісто.
8. Розподілити тісто по противеню.
9. Випікати до золотистої скоринки. Дістати з духовки і остудить.
1. Духовку розігріти до 180 градусів.
2. Моркву натерти на середній тертці, горіхи порубати.
3. Яйця збити з цукром до пишності, маса повинна збільшитися в 2 рази і посвітліти.
4. Борошно просіяти, додати мускатний горіх, корицю, розпушувач, ваніль і сіль.
5. Додати в яйця половину сухих інгредієнтів, акуратно лопаткою знизу вгору перемішати.
6. Додати ряжанку і рослинне масло. Перемішати.
7. Додати сухі інгредієнти, моркву і горіхи. Швидко, але акуратно вмішати в тісто.
8. Розподілити тісто по противеню.
9. Випікати до золотистої скоринки. Дістати з духовки і остудить.
2. Мус на ряжанці:
1. Желатин замочити в крижаній воді.
2. Половину ряжанки в сотейнику нагріти з цукром до його розчинення.
3. Набряклий желатин розпустити в гарячій ряжанка.
3. Додати холодну ряжанку до гарячої, перемішати.
4. Вершки збити до піків.
5. Ввести ряжанку у збиті вершки з 3 прийоми, кожен раз добре перемешивая.
1. Желатин замочити в крижаній воді.
2. Половину ряжанки в сотейнику нагріти з цукром до його розчинення.
3. Набряклий желатин розпустити в гарячій ряжанка.
3. Додати холодну ряжанку до гарячої, перемішати.
4. Вершки збити до піків.
5. Ввести ряжанку у збиті вершки з 3 прийоми, кожен раз добре перемешивая.
3. Горіхи в карамелі:
1. Цукор нагрівати в сотейнику, поки він не розтане і не придбає бурштиновий колір.
2. Додати горіхи, був рв перемішати лопаткою і викласти на силіконовий килимок.
3. Коли горіхи охолонуть – крупно порубати ножом.
1. Цукор нагрівати в сотейнику, поки він не розтане і не придбає бурштиновий колір.
2. Додати горіхи, був рв перемішати лопаткою і викласти на силіконовий килимок.
3. Коли горіхи охолонуть – крупно порубати ножом.
4. Збірка:
1. У форму за допомогою кондитерського мішка викладаємо мус.
2. В серединку трохи утапливаем горіхи в карамелі.
3. З бісквіта вирізаємо коржики розміром під форму.
4. Утапливаем бісквіти в мусі. Заморожуємо.
5. Покриваємо велюром. Я використовувала велюр з баллончика.
1. У форму за допомогою кондитерського мішка викладаємо мус.
2. В серединку трохи утапливаем горіхи в карамелі.
3. З бісквіта вирізаємо коржики розміром під форму.
4. Утапливаем бісквіти в мусі. Заморожуємо.
5. Покриваємо велюром. Я використовувала велюр з баллончика.